Σε στάση εργασίας οι δάσκαλοι στις 2 και 4 Οκτωβρίου

46

Σε κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 2 και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, αντιδρώντας «στις αντεργατικές ρυθμίσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή».

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση (με στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ.) της ΑΔΕΔΥ, στις 2 Οκτωβρίου, ενώ θα συμμετάσχει και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Διοργανώνει παράλληλα από κοινού με την ΟΛΜΕ, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου, στη μία μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας (με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού), «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας».

Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων, από σήμερα μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων, ανάλογα με την εκτίμηση του δ.σ.), με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr