Στο μικροσκόπιο της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος για κερδισμένα δελτία, τα οποία την τριετία 2019-2021 αγγίζουν το ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, βρίσκεται επιχειρηματίας που σχετίζεται με συμβάσεις στο χώρο της ναυτιλίας, έχοντας παράλληλα σχέσεις και με τον αθλητισμό και δη το μπάσκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, έχει ήδη ενημερώσει την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ζητώντας να κάνει έλεγχο στα κερδισμένα δελτία, αλλά και αναλυτικό έλεγχο στο σύνολο των δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ζητήθηκε από την ΑΑΔΕ φορολογικός έλεγχος, προκειμένου να προσκομιστούν τα κερδισμένα δελτία αλλά και οι βεβαιώσεις κερδών. Επίσης, ενημερώθηκαν και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες, μιας και φαίνεται να υπάρχουν και άλλες συναλλαγές στενών συγγενικών προσώπων τα οποία κερδίζουν σημαντικά ποσά την ίδια περίοδο.

Αυτά που αναμένεται να ερευνηθούν είναι τα πλήρη στοιχεία των βεβαιώσεων κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της. Επίσης τα κερδισμένα δελτία που περιελήφθησαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του. Ακόμη ο χρόνος, ο τόπος και το πρακτορείο όπου παίχτηκαν και εξαργυρώθηκαν τα δελτία, και στο τέλος θα διερευνηθεί αν έγιναν μεγάλες αγοραπωλησίες ακινήτων η άλλες κινήσεις κατά την επίμαχη περίοδο.