Κοιτώντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, παρατηρεί κανείς ένα πολύ περίεργο: η αθλητική εφημερίδα Sportime για πρωτοσέλιδο, επέλεξε να «φιλοξενήσει» την στήλη του Γιάννη Πρετεντέρη από Τα Νέα της 30ης Μαίου(!) με τίτλο «Όταν η δημοσιογραφία γ@μιέτ@ι....».

Ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης, θέλει να καταλάβει τι προκάλεσε αυτή τη «δίκαιη μήνη» των δημοσιογράφων, εναντίον του συναδέλφου τους και διαβάζει τη στήλη του Γ. Πρετεντέρη. Ο δημοσιογράφος στη στήλη του, δεν λέει κάτι παράλογο: απλώς σκιαγραφεί την διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν δυστυχήματα με τρένα στη χώρα μας (Τέμπη) και στη Γαλλία, θέλοντας να καταδείξει ότι ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλλία, δεν γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και σπέκουλας. Το υπόλοιπο κομμάτι της στήλης του, αφορά την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων, όπου καταδεικνύει ότι μπορεί μεν η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) να αποφάσισε τι πρόστιμα θα πληρώσει το κάθε εμπλεκόμενο μέρος, παρά ταύτα η αντιπολίτευση είχε άλλη άποψη.

Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και των κομμάτων της Βουλής, σε μια περίοδο που καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά στοχοποίησης δημοσιογράφων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε οι «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα» αλλά ούτε και η «ερευνητική δημοσιογραφία» -που τόσο νοιάζονται για την ελευθερία του Τύπου-, υπάρχει περίπτωση να βρουν έστω μια λέξη να αρθρώσουν, για τη συγκεκριμένη στοχοποίηση του συναδέλφου.

Η επίμαχη ανάρτηση (30/5) με τη στήλη του Γ. Πρετεντέρη