Με αισχρούς χαρακτηρισμούς και ανύπαρκτα επιχειρήματα οι Σπαρτιάτες ζητάνε και τα ρέστα για τον αποκλεισμό τους απο τις Ευρωεκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καταφέρονται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτηρίζουν μάλιστα και εχθρό της δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Τελικά, οι δυνάμεις του σκότους, της διαπλοκής και του παρακράτους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία έλαβε υπ' όψιν της πλαστά στοιχεία και έωλες κατηγορίες. Για πρώτη φορά στα χρονικά, με καταχθόνιες μεθοδεύσεις, αποκλείεται η συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο λαός να στερείται το δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι Σπαρτιάτες σε ανακοίνωσή τους για τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης φορά τη μάσκα του προστάτη της δημοκρατίας από τους εχθρούς της, κρύβοντας κάτω από αυτή την ύπουλη μάσκα την ανάποδη αλήθεια: Οτι εχθροί της δημοκρατίας είναι ο ίδιος, η παράταξή του και όλες οι δυνάμεις του ψευτοδημοκρατικού τόξου» ισχυρίζονται ακόμη οι Σπαρτιάτες, ενώ, τέλος, σημειώνουν: «Παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές και τις αξίες μας».