Στη σταδιακή ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) σε όλη τη χώρα προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, με αποφάσεις του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. Δύο νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού εγκρίθηκαν για τα ΚΕΠ Αγκιστρίου και Ξυλοκάστρου, ανταποκρινόμενες στα αιτήματα των τοπικών δημάρχων λόγω αυξημένων αναγκών κατά την τουριστική περίοδο. Παράλληλα, έγινε αποδεκτό το αίτημα για μεταστέγαση του ΚΕΠ Αχαρνών σε νέο, δημοτικό χώρο, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ενισχύεται το προσωπικό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Αγκυστρίου και Ξυλοκάστρου, με δύο θέσεις μόνιμου προσωπικού με αντίστοιχες αποφάσεις του υφυπουργού Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, ενώ με τρίτη έγινε δεκτό το αίτημα του δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού για τη μεταστέγαση του Κ.Ε.Π. σε νέο δημοτικό χώρο.

Οι αποφάσεις για τις θέσεις των δύο υπαλλήλων έγινε σε αποδοχή σχετικών αιτημάτων από τους δημάρχους Αγκιστρίου, Δημήτρη Αναστασίου και Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτου, καθώς οι περιοχές τους παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες κατά τους θερινούς μήνες, δεδομένου ότι αποτελούν αγαπημένους προορισμούς, τόσο για μόνιμη εγκατάσταση όσο και για παραθερισμό.

Η δήλωση

Με δήλωσή του ο υφυπουργός Β. Σπανάκης εξήρε την συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν στην ενίσχυση του προσωπικού των ΚΕΠ, αλλά και στη δημιουργία νέων λέγοντας: «Προχωρούμε στη δημιουργία και λειτουργία νέων Κ.Ε.Π., την μεταστέγαση παλαιών σε νέα σύγχρονα κτίρια, καθώς και στην ενίσχυσή τους με προσωπικό για να αποσυμφορήσουμε τα υπάρχοντα και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους πολίτες». «Παράλληλα», συνέχισε ο υφυπουργός, «έχουμε σε πλήρη εξέλιξη ένα τριπλό εκσυγχρονισμό των Κ.Ε.Π. όλης της Χώρας με δράσεις για την αναβάθμιση των φυσικών υποδομών που περιλαμβάνουν την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών, την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος των Κ.Ε.Π.».