Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα σε λούνα παρκ στη Σουηδία, τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά. Αυτό αναφέρει η Περιφέρεια Στοκχόλμης. Ένα άτομο έχει πεθάνει. Το λούνα παρκ έχει αδειάσει από κόσμο και θα παραμείνει κλειστό μέχρι να διερευνηθεί το περιστατικό.

Το μεσημέρι της Κυριακής η αστυνομία κλήθηκε στο Gröna lund μετά από ένα ατύχημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφόριες μια άμαξα εκτροχιάστηκε και αποκολλήθηκε από τρενάκι.

Λάβαμε μια ειδοποίηση ότι κάτι είχε συμβεί στο τρενάκι της Jetline στο Gröna Lund, πρέπει να κατέρρευσε με κάποιο τρόπο, είπε ο Moa Hummelgård, αξιωματικός υπηρεσίας στο κέντρο διάσωσης Mitt.

Ο Yasin Chaudry ήταν μάρτυρας του περιστατικού. Είδε αρκετούς ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος.

- Ξαφνικά, ένα άτομο έπεσε έξω και έπεσε κατευθείαν στο έδαφος. Έπειτα ένα ακόμη άτομο και μετά ένα τρίτο άτομο, που κατάφερε να αρπάξει ένα κοντάρι και να κρατηθεί. Μετά από αυτό, το τρένο σταμάτησε, λέει.

Το τρενάκι της Jetline εγκαινιάστηκε το 1988 και έχει μήκος 800 μέτρα, ύψος 30 μέτρα και ταχύτητα περίπου 90 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Gröna Lund.

Το λούνα παρκ θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας και το περιστατικό θα διερευνηθεί από το τεχνικό επιτελείο της Gröna Lund και από εξωτερικούς ειδικούς.

Σύμφωνα με την Annika Troselius, η Jetline επιθεωρείται ετησίως από εξωτερικούς επιθεωρητές καθώς και ανά εξάμηνο και μηνιαία από το προσωπικό της.