Μάχες διεξάγονται πλέον γύρω από το Γενικό Επιτελείο του ΄Σουδάν, με διάφορους τύπους όπλων, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τηλεφωνικά από το Χαρτούμ αυτόπτες μάρτυρες. Άλλοι έκαναν λόγο για συγκρουσεις στην πόλη Ελ Ομπέιντ, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νοτιότερα.

Οι μάχες ανάμεσα στο στρατό με επικεφαλής το στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ-Μπουρχάν και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του πρώην υπαρχηγού του, του Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, έχουν ενταθεί από χθες, Σάββατο, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πυρκαγιές σε σημαντικά κτίρια στο κέντρο της σουδανικής πρωτεύουσας.

Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα στο Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στο κέντρο του Χαρτούμ για δεύτερη διαδοχική ημέρα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κατά τον έκτο μήνα ενός πολέμου μεταξύ αντίπαλων στρατηγών που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρήστες ανήρτησαν φωτογραφίες, οι οποίες επαληθεύτηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο και εικονίζουν φλόγες να καίνε μνημεία, κτίρια και ουρανοξύστες, μεταξύ των οποίων αυτός της πετρελαϊκής εταιρείας Greater Nile Petroleum Oil Company.

Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παραμένουν στην πόλη ξύπνησαν σήμερα το πρωί με σύννεφα καπνού να σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα, ενώ κρότοι από βόμβες και πυρά ακούγονταν στην πρωτεύουσα.