Νέα επίθεση εναντίον των ΗΠΑ εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ουάσινγκτον «κανονίζει τους λογαριασμούς της στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας».

«Οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη τη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν μιλώντας στην τουρκική βουλή.

Σύμφωνα με την Daily Sabbah, ο Σοϊλού επέκρινε επιπλέον τις ΗΠΑ για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν υποστηρίζοντας ότι το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν η καταστροφή και η τρομοκρατία:

«Οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα έφερναν ειρήνη και δημοκρατία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν η καταστροφή, η τρομοκρατία, η αστάθεια, μια ετήσια παραγωγή 9.000 τόμων οπίου και ανθρώπων που πέφτουν από τις ρόδες των αεροπλάνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός είχε καταφερθεί εναντίον των ΗΠΑ και μετά από την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας.