Η Σοφία Ζαχαράκη μιλάει αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά με άνεση και ελληνικά με πάθος, «ως Νέα Δημοκρατία δεν γενικεύουμε και βέβαια δεν υιοθετούμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει ορθά-κοφτά για την υπόθεση Γεωργούλη.

Είναι υπερήφανη για τις επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό και σεμνά αισιόδοξη ότι οι συμπολίτες της στην Ανατολική Αττική θα την εμπιστευθούν στις προσεχείς εκλογές.

 

Στην ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ

 

Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία κλονίζεται από τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες Ελληνίδας νομικού εναντίον του ευρωβουλευτή –μέχρι πρότινος– του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη αλλά και της πρόσφατης αίτησης άρσης ασυλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες είναι σοκαριστικά και εξοργιστικά. Οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα που υφίσταται επιθέσεις έμφυλης βίας είτε στον εργασιακό χώρο είτε στο σπίτι είναι πως πλέον δεν είναι μόνη και δεν πρέπει να ζει μέσα στον φόβο.

Η πολιτεία στέκεται δίπλα και στηρίζει κάθε θύμα έμφυλης βίας. Αυτό όμως που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης είναι πραγματικά εξοργιστικό. Η δημοσιοποίηση του ονόματος και λοιπών στοιχείων της γυναίκας, δήθεν λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής και μια προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητάς της προκαλούν αποτροπιασμό. Και αποτελούν δυστυχώς μια πραγματικότητα που μπορεί να αποτρέψει μια γυναίκα από το να μιλήσει για την προσωπική ιστορία της στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πολιτικοποιεί την ποινική αυτήν υπόθεση. Θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Αυτός όμως που πολιτικοποίησε την υπόθεση είναι ο ίδιος ο κύριος Γεωργούλης που συνέδεσε την εξέλιξη με τις επικείμενες εκλογές. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν γενικεύουμε και βέβαια δεν υιοθετούμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών και γιατί οι πολίτες να δώσουν εκ νέου εντολή διακυβέρνησης της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία;

Σε λιγότερο από 40 μέρες, στην κάλπη των εθνικών εκλογών, θα κριθεί η κατεύθυνση της χώρας όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια αλλά για το ορατό μέλλον.

Από τη μία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αποτυπωμένο και συγκεκριμένο έργο και από την άλλη η διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τη συνειδητή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, τις καταστροφικές για τη χώρα κυβιστήσεις, το χάιδεμα όλων των νοσηρών νοοτροπιών.

Η επιλογή λοιπόν είναι ξεκάθαρη: θα πάμε μπροστά για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή θα γυρίσουμε πίσω στην αποτυχημένη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;

 

Γιατί απορρίπτετε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας και επιμένετε στην αυτοδυναμία; Το εκλογικό σώμα στις δημοσκοπήσεις δεν λέει όχι σε κυβέρνηση περισσότερων κομμάτων.

Η εμπειρία των αλλεπάλληλων κρίσεων των τελευταίων ετών απέδειξε την ανάγκη για γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας κυβέρνησης ισχυρής, ικανής να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια.

Έτσι ξεπεράσαμε την πανδημία, τις μεγάλες κρίσεις στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό, και ξεπερνάμε τις νέες κρίσεις σε ενέργεια και πληθωρισμό.

Η πρότασή μας ως Νέα Δημοκρατία είναι λοιπόν σαφής: οι πολίτες επιλέγουμε και εκλέγουμε ισχυρή κυβέρνηση για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, ικανή να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και να αξιοποιήσει κατά το μέγιστο κάθε ευκαιρία.

 

Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

Ο ελληνικός τουρισμός όχι μόνο άντεξε στις δοκιμασίες των προηγούμενων ετών, αλλά ανέκαμψε ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Το 2022, παρά τις νέες κρίσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, φτάσαμε τα έσοδα του 2019, της καλύτερής μας χρονιάς.

Είχαμε τη μακράν καλύτερη χρονιά όλων των εποχών στις τρεις βασικές αγορές μας: Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία. Και το 2023 έχει μπει με το δεξί. Είχαμε τον καλύτερο Ιανουάριο όλων των εποχών, με 72% αύξηση εσόδων από πέρυσι, ενώ ο Φεβρουάριος έφερε αύξηση 80% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022!

Παράλληλα, για το σύνολο της χρονιάς προβλέπεται δυναμική αύξηση τόσο στις πτήσεις όσο και στην κρουαζιέρα. Αυτό το αποτέλεσμα είναι προϊόν προσεκτικού σχεδιασμού, προσέλκυσης επενδύσεων στον τουρισμό, αλλά και στρατηγικής προβολής και διαφοροποίησης των επιλογών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές.

Και φυσικά οφείλεται στη σκληρή δουλειά των ανθρώπων του ελληνικού τουρισμού και στην απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία, τις θεμελιώδεις αρχές της οποίας μάλιστα αποτυπώσαμε σε μορφή μαθήματος επιλογής για τα σχολεία μας.

 

Για πρώτη φορά κατέρχεστε υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Ποιο είναι το όραμά σας για την περιοχή;

Το όραμά μου είναι η Ανατολική Αττική να καταστεί πρότυπο όχι μόνο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της, όπως το αξίζουν.

Η Ανατολική Αττική είναι πληθυσμιακά η πλέον δυναμική περιφέρεια της χώρας· μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή και στην πράσινη μετάβαση.

Σε αυτό θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις εάν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής μού κάνουν την ύψιστη τιμή να μου εμπιστευτούν έναν από τους σταυρούς τους στην ερχόμενη κάλπη.