Φωτιά και λάβρα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημαρχείο της Κηφισιάς (4/5/2023).

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, «ανόητο» και «εγωκεντρικό καλοθελητή» τον πρώην σύντροφό του. Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, το asset κατά Τσίπρα Βαρουφάκης, «είναι εκτός τόπου και χρόνου» που ανοίγει συζήτηση για το 2015.

«Υπάρχουν καμιά φορά και ορισμένοι ανόητοι, αυτοναφορικοί, εγωκεντρικοί καλοθελητές που τους βοηθάνε σ’ αυτό. Και αναφέρομαι, δυστυχώς, στον πρώην υπουργό Οικονομικών τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, τον κ. Βαρουφάκη. Ο οποίος θέλει να ανοίξει μια συζήτηση για το 2015 που είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι το 2015 εμείς παραλάβαμε μια χώρα που έπρεπε να δίνει 22 δισ. ευρώ ετησίως για να εξυπηρετεί το χρέος. Ξέρετε τώρα πόσα δίνει η ΝΔ; 9 δισ. ευρώ. Γιατί; Γιατί υπήρξε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αναδιάρθρωσε το χρέος και απελευθέρωσε δημοσιονομικό χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στον Βαρουφάκη.

Οι επίμαχες δηλώσεις από το 3:26 μέχρι το 4:06