Σκλαβενίτης: Σταθερά πρώτος και το 2018 – Πάνω από 2.000 οι νέες θέσεις εργασίας

129

Τη θέση της στην κορυφή του κλάδου των σούπερ μάρκετ, ενισχύει η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, σημειώνοντας υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία και καθώς ενσωματώθηκαν πλήρως τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος, για πρώτη φορά ο κύκλος εργασιών του Ομίλου έσπασε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ και εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 19,3% (€3,011 δισ. το 2018 έναντι €2,52 δισ. το 2017)

Σε επίπεδο μικτής κερδοφορίας, το αποτέλεσμα εμφανίζεται ενισχυμένο στα €735,9 εκατομμύρια έναντι €600,5 εκατομμύρια. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων πέρασαν σε θετικό πρόσημο και ανήλθαν σε €17,7 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα θετική είναι και η εικόνα που διαμορφώνεται σε επίπεδο Εταιρείας με:

 • Τον κύκλο εργασιών να εμφανίζεται ενισχυμένος στα €2,37 δισ.
 • Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €595,8 εκατομμύρια.
 • Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων επίσης εμφανίζονται θετικά στα €13,3 εκατ.

Συνολικά το 2018, εκτός από τις πέραν των προσδοκιών θετικές επιδόσεις σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, υπήρξε μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στην Σκλαβενίτης. Πιο συγκεκριμένα:

 • Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση, επαναλειτουργία και ανακαίνιση του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος. Ανακαινίστηκαν πλήρως 125 καταστήματα, με συνολικό χώρο έκθεσης (sales area) 100.000 τ.μ.
 • Ημερησίως, και κατά μέσο όρο, 516.000 πελάτες έκαναν τις αγορές τους από τα καταστήματα του Ομίλου, σε Ελλάδα και Κύπρο.
 • Προχώρησε η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου, ένα έργο ιδιαιτέρως σύνθετο, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2019 και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη (εξορθολογισμό της λειτουργίας της εταιρείας, ομογενοποίηση διαδικασιών, λήψη άμεσης και ακριβούς πληροφόρησης).
 • Ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό με περισσότερες από 2.000 νέες θέσεις εργασίας και εφαρμόστηκε νέο και δικαιότερο σύστημα αμοιβών. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2018, ο Όμιλος απασχολούσε 26.700 Εργαζομένους.
 • Το συνολικό ύψος επενδύσεων του Ομίλου για το 2018 ανήλθε σε € 59 εκ.

  Ανάπτυξη και το 2019

  Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Σκλαβενίτη δηλώνει πως η ανάπτυξη συνεχίζεται, και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς, μέσα στο 2019.

  Ιδιαίτερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. αυξάνεται με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

  Εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανακαινίσεων του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος. Ειδικότερα, στο οκτάμηνο του 2019, έχουν ανακαινιστεί συνολικά 72 καταστήματα, με χώρο έκθεσης 42.000 τ.μ. και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ανακαινίσεις ακόμη 43 καταστημάτων με χώρο έκθεσης 25.000 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 13 καταστήματα της Αχαϊκής αλυσίδας Κρόνος, η οποία από τον Ιούλιο 2019 αποτελεί 100% ιδιοκτησία της ΕΥΣ.

  Επιπλέον, από την 1η Νοεμβρίου 2019, η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. θα προχωρήσει στην παροχή προγράμματος ομαδικής ασφάλισης στους Εργαζομένους της, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα.

  Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το μερίδιο αγοράς της Σκλαβενίτης στην οργανωμένη αγορά λιανεμπορίου ανέρχεται σε 30%, ενώ το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αριθμεί σήμερα 497 καταστήματα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr