Σκευωρία Novartis: Δεν πήγε ούτε η «Κελέση» – Τι θα γίνει με τις «κουκούλες»: Διαταγή για βίαιη προσαγωγή

27
Pixabay

Εν αναμονή των εξελίξεων όσον αφορά στο αν και πώς θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες που εμπλέκονται στη σκευωρία της Novartis.

Μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» ούτε η «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής, που ερευνά την σκευωρία Novartis, με αποτέλεσμα να εκοδθεί και σε αυτήν την περίπτωση εντολή βίαιης προσαγωγής.

Η «Αικατερίνη Κελέση» ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ότι δε θα εμφανιζόταν, σε δήλωσή της προς την προανακριτική πριν από μερικές ημέρες.

Τι θα γίνει με τις «κουκούλες»

Εισαγγελικοί κύκλοι του Αρείου Πάγου ανέφεραν ότι οι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», έχουν διπλή ιδιότητα. Την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Οι ιδιότητες αυτές δόθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και κατά συνέπεια, σύμφωνα με τις πηγές του Αρείου Πάγου, η προανακριτική επιτροπή πρέπει να απευθύνει αίτημα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για άρση των δύο ιδιοτήτων και αυτές θα αποφανθούν.

Ωστόσο δικαστικές πηγές που μίλησαν στο tomanifesto.gr, αποκάλυψαν ότι το ίδιο μπορεί να πράξει και η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. “Εχει το δικαίωμα αυτό η προανακριτική επιτροπή” τόνισαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της προανακριτικής, στο τραπέζι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σκέψεις: η πρώτη να συνεδριάσει- ίσως και εκτάκτως- η προανακριτική με θέμα την άρση του καθεστώτος προστασίας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση”. Η δεύτερη αφορά την άμεση κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των “Μάξιμου Σαράφη” και “Αικατερίνης Κελέση” με τους Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη.

Πώς «χρίστηκαν» οι μάρτυρες

Οι δύο μάρτυρες χαρακτηρίστηκαν ως δημοσίου συμφέροντος από την Ελένη Τουλουπάκη και η απόφασή της επικυρώθηκε από τον Δημήτριο Παπαγεωργίου, πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα την απέδωσε ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας.