Νέα έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει στον Άρειο Πάγο μετά τα απόρρητα έγγραφα του FBI τα οποία κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και στους κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Εν τω μεταξύ, γραπτά υπομνήματα με τα οποία αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι τρεις εισαγγελείς κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι τρεις εισαγγελείς προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα στους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου προς αντίκρουση των κατηγοριών. Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, η κ. Τουλουπάκη και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.

Δικαιωμένο δηλώνει το ΚΙΝΑΛ

«Δικαιώνεται η θέση του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει η Ελένη Τουλουπάκη με την ιδιότητα της υπόπτου», αναφέρουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής, μετά τα έγγραφα που κατέθεσε στην επιτροπή ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

«Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιστολή του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγέλη, και κυρίως με τα έγγραφα που κατέθεσε στην επιτροπή αυτή, είναι καταιγιστικές και ταυτοχρόνως απολύτως αποκαλυπτικές για το μέγεθος, το εύρος και την απαξία της ερευνώμενης σκευωρίας. Όπως αποδεικνύεται, χωρίς κανένα απολύτως ηθικό ή νομικό ενδοιασμό, οι εισαγγελείς Διαφθοράς διέπραξαν βαριά ποινικά αδικήματα», αναφέρουν πηγές του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτουν: «Βεβαίως όλα αυτά αναδεικνύουν την πλήρη δικαίωση της επιλογής του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει να εξετασθεί από την επιτροπή η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με την ιδιότητα της υπόπτου. Επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε: Η πρότασή μας αυτή δεν στηρίχθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς όμως είμαστε απολύτως συνεπείς στις αρχές μας. Όπως ακριβώς κάθε αθώος από εμάς προστατεύεται, έτσι ακριβώς και κάθε ένοχος πρέπει να ελέγχεται και να τιμωρείται. Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και θάρρος, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πλήρη αποκάλυψη κάθε λεπτομέρειας αυτής της υπόθεσης. Επίσης, ως Κίνημα Αλλαγής, επανακαταθέτουμε αίτημα να μας αποσταλούν όλα τα έγγραφα του FBI, τόσο στην αγγλική όσο και την ελληνική γλώσσα, που έχει στην κατοχή του ο κ. Μπρακουμάτσος, και όλα τα έγγραφα ερωτήματα που είχε απευθύνει η κα Τουλουπάκη στις αμερικανικές αρχές».

30 μέρες προθεσμία για την απολογία του… Ελ Σιντ

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρομοιάζει τον εαυτό του με τον… Ελ Σιντ καθώς δήλωσε πως: «Θα ακούσουν αυτά που τρέμουν. Για όλους. Δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ειπωθούν όλα αυτά σταγόνα – σταγόνα. Εγώ τους τα είχα πει. Αυτοί πάνε βρόγχο βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους εγώ θα τους πάω σταγόνα σταγόνα με καθαρό νεράκι. Θέλουν να σέρνεται στη δικαιοσύνη και να λένε τα έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγγελοπουλος».

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε ζητήσει από τα μέλη της προανακριτικής προθεσμία τριάντα ημερών προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του…

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε σήμερα Πέμπτη (4/6) ως ύποπτος για την τέλεση ποινικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων σύσταση συμμορίας, εκβίαση, δωροληψία κ.α.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε επίσης να κληθούν και μια σειρά επιπρόσθετων μαρτύρων ενώ αιτήθηκε να υποβληθεί σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο πελάτης του θα υποβάλλει αρκετές ενστάσεις ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

Αναλυτικά ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τον τρόπο που θα πάρω αντίγραφα και για τον αριθμό των σελίδων για να ασκήσω τα δικαιώματα μου.

Ι. Μπουγάς (πρόεδρος): Δεν έχω εκτίμηση για όλο τον όγκο. Αλλά είναι έτοιμα, ψηφιοποημενα, σήμερα. Είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διάβασα για 200.000 στον τύπο. Είναι πάνω από 100.000. σελίδες;

Ι. Μπουγάς: Ναι είναι.

Δ. Τσοβόλας (συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Είχα 20 χρόνια να έρθω εδώ. Οι εποχές άλλαξαν, ήταν δυσάρεστες. Για αυτό έχω πολλά χρόνια να πατήσω. Δεν θα βάλω εδώ, τώρα θέμα ακυροτήτων. Μετά την παροχή προθεσμίας θα γίνουν αυτά. Επειδή είναι πολλές χιλιάδες οι σελίδες, θα θέλαμε μια σημαντική προθεσμία.

Εμείς δεν πρόκειται να παραβιάσουμε την μυστικότητα, ενώ αυτή παραβιάστηκε από άλλες πλευρές. Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θέλουμε να σεβαστούμε την διαδικασία.

Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Δεν γίνεται όλα αυτά να γίνονται μετά από όλα όσα επικαλείται ο Σαμαράς και να μην καλείται. Θέλουμε το στικάκι με το υλικό, την κατάλληλη προθεσμία, και σαφές κατηγορητήριο.