Σκευωρία Novartis: Οργή κατά της Τουλουπάκη για επιλεκτική μεταχείριση

134

Την έκρηξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η επιλεκτική εξυπηρέτηση αιτημάτων από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αναμενόμενη κατάθεση της Ελένης Ράικου, οι βουλευτές διαπίστωσαν πως η Ελένη Τουλουπάκη έσπευσε να εξυπηρετήσει το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Λάππα για αποστολή εγγράφων. Οι Θανάσης Πλέυρης και Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησαν να σταλεί αυστηρή επιστολή προς την εισαγγελέα.

Όπως φέρεται να είπε ο Θανάσης Πλεύρης, η Τουλουπάκη «πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει στην Επιτροπή αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή». Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου διερωτήθηκε αν η Ελένη Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι και αν παίρνει από κάπου εντολές.

«Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς» αντέτεινε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας.

Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε η κ.Τουλουπακη είναι το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και εμβάσματα που υπάρχουν σε κοινό λογαριασμό του συζύγου της κ.Ράικου και της ίδιας και που προέρχονται από την Novartis.

Ξεκινά η κατάθεση Ράικου

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Ράικου , η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατονομάσει σε κατάθεσή της τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης.

Η κατάθεση αναμένεται να διαρκέσει δυο με τρεις ημέρες. Η κ. Ράικου ήταν αυτή που πρώτη μίλησε μέσω κύκλων της για τον περίφημο «Ρασπούτιν» το 2018 και η πρώτη που ταύτισε τον Ρασπούτιν με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μεταξύ άλλων η κ. Ράϊκου φέρεται να έχει καταθέσει πως δεχόταν πιέσεις από τον υπουργό για να προχωρήσει τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπήρχαν στοιχεία.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος της Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο

Στην κατάθεση της, που ήταν σημαντικός παράγοντας προκειμένου να συσταθεί η προανακριτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελοπούλου, αφού ήταν η μόνη μέχρι τότε που τον είχε αναφέρει ευθέως, η κ. Ράικου είχε πει ότι ο Παπαγγελόπουλος επαιρόταν για τις ικανότητες του να «τελειώνει» αντιπάλους του, αυτοονομαζόταν ο ίδιος «Ρασπούτιν» και αυτό το ήξεραν όλοι μέσα στο δικαστικό σώμα.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είχε τηλεφωνήσει με οργισμένο ύφος και της ζήτησε να στείλει το φάκελο της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή. Όταν εκείνη του απάντησε «δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής», εκείνος την απείλησε.

«Ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ήθελαν να εμφανίζουν την Τουλουπάκη ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις «ρασπουτινικές» του μεθοδεύσεις, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται άλλωστε αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή. Εξάλλου, ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέλησή του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά “όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε” γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ “Ρασπούτιν” όπως τον αποκαλούσαν και πολλοί άλλοι, όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο πρωθυπουργός. Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο “Ρασπούτιν” είναι ο Παπαγγελόπουλος».

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr