Την μοναδική αλήθεια μάλλον θεωρεί πως κατέχει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος με το καλημέρα επιβεβαίωσε με χυδαίο τρόπο τον εκρηκτικό του χαρακτήρα στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αιτία στάθηκε το αίτημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθεί από αυτή τόσο ο ίδιος όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αίτημα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπερβολικό καθώς τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις, πριν τις ασκήσει η Δικαιοσύνη και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ είχε επισκεφθεί και τον Άρειο Πάγο εξηγώντας πως το έκανε για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην έρευνα της Novartis.

Εν τω μεταξύ, αξέχαστη είναι η – κατά μία έννοια- συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στην ΕΡΤ και την Κατερίνα Ακριβοπούλου στην οποία ανοιγόκλεινε ντουλάπια δείχνοντας στοιχεία ενώ σε άλλη συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επικαλούμενοι τον Ποινικό Κώδικα ο οποίος ορίζει, ότι για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα έπρεπε ήδη να έχουν καταθέσει ως μάρτυρες για να μην έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην επιτροπή.

Ο Παύλος Πολάκης και μόνο στο άκουσμα του αιτήματος έκανε λόγο για π@π@ριές σημειώνοντας πως θα βγουν μόνο σηκωτοί από την αίθουσα της Γερουσίας που διεξάγεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής. Υποστήριξε δε ότι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο και την «κλεψιά» δεν θα μπουν στο κάδρο…

Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε την πρόθεση εξαίρεσης του κ. Πολάκη από κοινού με τον Δ. Τζανακόπουλο, κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εκ μέρους των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων.

Η απομάκρυνση των δύο μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη λόγω της ισχυρής πλειοψηφίας που έχουν στην επιτροπή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Οι διάλογοι της ντροπής, σύμφωνα με το prothothema.gr

Β Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης

Π. Πολάκης: Ειναι π@π@ριές αυτά

Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή

Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες

Δ. Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;

Κ. Καραγκούνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση

Γ. Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση είναι πραξικόπημα.

Να σημειωθεί ότι πρόταση εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη κατέθεσε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση αλλά και ότι υπήρξε συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας. Πρόταση που δεν φαίνεται να έχει τύχη.