Σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ακόμα και μετά τη διαγραφή του.

Αφενός η επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησής του από την Κουμουνδούρου ως «Δούρειου Ιππου» της Νέας Δημοκρατίας δεν περνά στην κοινή γνώμη και αφετέρου η επιλογή του να απαντά σημείο προς σημείο στις κατηγορίες που δέχεται εκθέτει τον κ. Τσίπρα, την ηγετική ομάδα και τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που συντονίζει, όπως ο ίδιος ο κ. Κοντονής υποστηρίζει, τα πυρά εναντίον του.

«Γελοία υποκείμενα, συκοφάντες, μιλούν για κομματική σκοπιμότητα. Η γελοιοποίηση δεν έχει όριο. Φτάνουν σήμερα γραφίδες περί την ηγετική ομάδα του κόμματος να αναφέρουν ότι έχω στήσει γαϊτανάκι και πυροβολώ από το μπαλκόνι της Ν.Δ. Δεν ντρέπονται λίγο τα μούτρα τους; Τους λέω ότι το παιχνίδι, για μένα, τελείωσε. Αισθάνομαι απόλυτη απογοήτευση. Πίστευα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως μία πολιτική και ηθική δύναμη να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και να ανατρέψει τα κακώς κείμενα», είπε ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Action 24. «Δεν παλέψαμε για να γίνει μαγαζί και άθροισμα μηχανισμών και φραξιών», είπε δε σε μία απάντηση για τον Νίκο Παππά και το διάλογό του με τον επιχειρηματία Μιωνή, ενώ αποκάλυψε πως όταν συνάντησε τον κ. Τσίπρα λίγο πριν από την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Οδηγούμαστε στον όλεθρο».

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει μία κουβέντα να πει για την πιο σημαντική καταγγελία του Κοντονή σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από τον τελευταίο υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σημερινό διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου. Τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. «Δεν είναι δυνατόν εμείς (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ) να λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον Ποινικό Κώδικα και έτσι θα σβηστούν εκκρεμείς δίκες με υποθέσεις που ταλάνισαν την ελληνική κοινωνία», είπε επί λέξει.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι δεν μίλησε ποτέ για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή για τον Ποινικό Κώδικα. «Ισως τα λάθη έγιναν από επιπολαιότητα ή ανοησία», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν δέχεται «διάφοροι παρακεντέδες περί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κονδυλοφόροι του αισχίστου είδους, να λένε ότι είπα κάτι τέτοιο». Είπε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν υπήρχε λόγος να φέρει στη Βουλή διάταξη για την άρση της κατάργησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Και αυτό το είχε πει στον κ. Τσίπρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το βρει μπροστά του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είπε ακόμα ότι δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, όπως ισχυρίζεται η Κουμουνδούρου. Υπενθύμισε ότι δεν υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία και ότι ενώ συμφωνούσε με το 70% είχε ζητήσει και είχε αναδείξει τις προβληματικές διατάξεις, εφόσον ψηφιστεί, να παραταθεί η έναρξη της ισχύος του.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εξαιρετικά προσεκτικός έναντι του κ. Τσίπρα. Οσο και αν πιέστηκε, δεν δημοσιοποίησε τίποτα από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, είπε όμως ότι καμία σχέση με την Αριστερά δεν είχε η φράση του για τους αρμούς της εξουσίας.

Θύμισε ότι ήταν εκείνος που έστειλε στη Δικαιοσύνη την υπόθεση Novartis, εξήγησε ωστόσο ότι εξεπλάγην όταν είδε στη δικογραφία δύο πρώην πρωθυπουργούς, μεταφέροντας τότε στην ηγεσία της κυβέρνησης ότι θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί χρηματίζονταν κατευθείαν από την εταιρία», διευκρινίζοντας ότι μιλά για γιατρούς και όχι πολιτικούς. Οπως όμως όλοι γνωρίζουν πια, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis κατά των πολιτικών του αντιπάλων άφησε ατιμώρητους τους ενόχους και βύθισε στο σκοτάδι την έρευνα που ήταν σε εξέλιξη και σε άλλες χώρες, που έψαξαν το πραγματικό σκάνδαλο, απέδωσε καρπούς.

Υπενθύμισε τις διαφωνίες με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας ότι τα όσα έχουν καταγγείλει Ράικου και Αγγελής είναι άκρως επιβαρυντικά. Υπενθύμισε τη σύγκρουσή του με τη Βασιλική Θάνου και την παρέμβασή του στον πρωθυπουργό για να μην παραταθεί αντισυνταγματικά -όπως ήθελε ο κ. Τσίπρας- η θητεία της ως προέδρου του Αρείου Πάγου. Υπενθύμισε ακόμα και το διάβημά του στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο, λέγοντας ότι «δεν είχε καμία δουλειά να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Novartis».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος