Αποχώρησε από την ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Παπαγγελόπουλου το ΚΚΕ το οποίο παρόλα αυτά θα συμμετάσχει σε αυτή αν συγκροτηθεί. 

Ο γραμματέας του κόμματος εκτίμησε πως «δεν είναι καθόλου τυχαίος ο πολιτικός χρόνος που η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη βουλή κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με πολύ σοβαρές εξελίξεις στο επίπεδο τόσο της εσωτερικής όσο και εξωτερικής πολιτικής» και ότι «έχουμε την επικείμενη κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου που στην ουσία συνιστά μια ευθεία επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, σε μισθούς, σε εργασιακά δικαιώματα, σε όσα τελοσπάντων έχουν απομείνει όρθια από τις παλιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα αυτό το πολυνομοσχέδιο κάνει ένα βήμα παραπάνω, βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια τη λειτουργία και την αυτονομία των συνδικάτων, το δικαίωμα στην απεργία, που ξεκίνησε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή τροπολογία Αχτσιόγλου.

Έχουμε τη νέα επίθεση που σχεδιάζεται στην κοινωνική ασφάλιση, που με όχημα το νόμο Κατρούγκαλου και τους περιβόητους 3 πυλώνες, προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση τώρα της κοινωνικής ασφάλισης, με πρώτο βήμα τις επικουρικές».

«Οπότε καταφεύγετε στη γνωστή σκανδαλολογία, καταφεύγετε σε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό, αντί να συζητάμε για όλα αυτά, να συζητάμε πάλι για τη Νοβάρτις, τον Παπαγγελόπουλο κ.ο.κ. Βολική ατζέντα, βολική αντιπαράθεση. Την είδαμε ακριβώς και λίγο πριν από τον κ. Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Και για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και για τα άλλα κόμματα, που στρατηγικά συντάσσονται μαζί της, και κυρίως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Το ΚΚΕ, είπε, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για το σκάνδαλο Νοβάρτις, είχε τονίσει ότι, πέρα από την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, θα πρέπει να διερευνηθούν και οι βαθύτερες αιτίες των σκανδάλων ειδικά στο χώρο του φαρμάκου, οι βαθύτερες αιτίες που έφεραν το συγκεκριμένο σκάνδαλο στην επιφάνεια. Και αυτές οι αιτίες βρίσκονται στο ότι το φάρμακο αποτελεί ένα προσοδοφόρο εμπόρευμα – ιδιοκτησία ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και κατ’ επέκταση στους σφοδρούς ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη.

Ζήτησε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών σημειώνοντας πως «πρέπει να ελέγχονται και να δικάζονται όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς την εμπλοκή της βουλής».