Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Σε δήλωσή του, με την οποία απαντά σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τονίζει συγκεκριμένα: «Η θέση της Κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Scholz».

Συμπληρώνει επίσης ότι «παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες. Το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές. Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Σημειώνεται πως η εφημερίδα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ΤΡΤ, κυκλοφορεί με τίτλο «Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις» και καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον αποπέμψει.