«Ανάπτυξη χωρίς κρίσιμες υποδομές δεν γίνεται» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, ο οποίος συνεχίζοντας την επίσκεψη του στο Ηράκλειο, βρέθηκε στο εργοτάξιο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι. Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι σε δύο χρόνια «η Κρήτη θα έχει το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο»το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά θα είναι ένα «έξυπνο» και «πράσινο» αεροδρόμιο, που θα έχει τη δική του παραγωγή ενέργειας και τη δίκη του ενεργειακή τροφοδότηση.

Η Ελλάδα είναι ολόκληρη ένα εργοτάξιο

«Θα είναι ένα αεροδρόμιο που θα μπορεί να υποδεχθεί το διπλάσιο όγκο πτήσεων και επισκεπτών σε σχέση με το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου» διευκρίνισε ο 'Ακης Σκέρτσος, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι, γιατί από αυτή την κυβέρνηση ξεκίνησαν αυτά τα έργα και στη δική μας θητεία θεωρούμε και πιστεύουμε βάσιμα, ότι θα παραδοθούν και θα αποδοθούν σε χρήση. Για να έχουμε μια Κρήτη, η οποία θα αναπτύσσεται πάνω σε υγιείς βάσεις και με σωστές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και υποδομές» .

Σε ότι αφορά συνολικά τα έργα υποδομής, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, η χώρα έμεινε πίσω και πως στόχος είναι «οι περιφέρειες που ήταν πιο πίσω σε υποδομές, να αναπτυχθούν ταχύτερα, για να συγκλίνουν και με την Αττική και με την υπόλοιπη Ευρώπη ».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε  «αυτό είναι και το στοίχημα των Ευρωεκλογών».

Από την πλευρά του παραχωρησιούχου ο κ.Μάνος Μουστάκας δήλωσε πως «παρά τις δυσκολίες προχωράμε γοργά στην υλοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο προβλέπεται να είναι το πρώτο σε αφίξεις τουριστών» ενώ εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως ήδη έχει ήδη υλοποιηθεί τμήμα του συνολικού έργου που φτάνει το 35% και στόχος παραμένει η ολοκλήρωση των εργασιών, κοντύτερα στο χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει το νέο Διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι να λειτουργήσει το 2027 .

Πράσινη μετάβαση του νησιού της Κρήτης στη νέα εποχή

Ο κ. Σκέρτσος επισκέφθηκε νωρίτερα τη νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, μία επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία μονάδα που «τροφοδοτεί την ανάπτυξη στην Κρήτη, στον κατασκευαστικό και όχι μόνο κλάδο», ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτή η νέα μονάδα, σταδιακά θα έχει όλο και λιγότερο ανθρακικό αποτύπωμα, θα είναι λιγότερο ρυπογόνα, άρα με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την απασχόληση στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, αλλά στηρίζουμε και την πράσινη μετάβαση του νησιού της Κρήτης στη νέα εποχή» .

Ο κ. Σκέρτσος θα συνεχίσει με επαφές στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ αύριο Τετάρτη 29-5-2024 μετά τον 'Αγιο Νικόλαο θα βρεθεί και πάλι στο Ηράκλειο, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις, με επαγγελματικούς φορείς και φορείς του τουρισμού.

Ο υπουργός Επικρατείας αύριο το απόγευμα θα είναι μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ομιλητές σε εκδήλωση με θέμα: «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση», που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στον κινηματογράφο «Αστόρια».