Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, λέει ο λαός μας, αλλά μάλλον ο Παύλος Πολάκης δεν είναι και τόσο… καθαρός. Δεν εξηγείται, άλλωστε, διαφορετικά το γεγονός ότι χθες έδωσε γραμμή στους «συντρόφους» του να καταψηφίσουν την άρση της ασυλίας του, μετά τη μήνυση για συκοφαντική διαφήμιση που είχε καταθέσει ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Ετσι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η Νέα Αριστερά (με τους οποίους υπήρξε… σύντροφος), επέλεξαν –όπως έχουν κάνει και κατά το παρελθόν– να προστατέψουν ένα από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα αυτήν τη φορά έναν από τους υποψήφιους αρχηγούς της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Θεοδώρα Τζάκρη (ακραιφνής «κασσελίστας») καταψήφισε την άρση ασυλίας! Για την ιστορία η κάλπη έβγαλε το εξής αποτέλεσμα: 224 υπέρ, έναντι 46 κατά και 2 «παρών», σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών.

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε υπογραμμίσει ότι η μήνυση που κατέθεσε αποτελεί το έσχατο μέσο καταφυγής για να βρει το δίκιο του και η μόνη περίπτωση να την αποσύρει είναι να ζητήσει συγγνώμη ο Π. Πολάκης. «Είπε ο Π. Πολάκης όσα ακούω για τη Novartis από την πρώτη μέρα. Τόσο αξιόπιστοι είναι οι μάρτυρες, ο ένας είναι στη φυλακή, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, κι ο άλλος την αναίρεσε την καταγγελία, ο Νίκος Μανιαδάκης», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και παρέθεσε τα στοιχεία: «Αυτά τα χρόνια έγινε έλεγχος στους λογαριασμούς όλης της οικογένειάς μου, των εταιρειών μου. Κάλεσε τους πελάτες η κ. Τουλουπάκη για να εξηγήσει γιατί αγόραζαν βιβλία από την εταιρεία μου. Δεν βρήκε κάτι να με καλέσει καν για εξηγήσεις».

«Πρέπει να μπει όριο»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, που άκουσε τον Π. Πολάκη να επιμένει στους χαρακτηρισμούς του αλλά και να ζητά την αλλαγή της Δικαιοσύνης, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λίγο αργότερα τον έβγαλαν… λάδι! «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να σταματήσει ο Πολάκης να με συκοφαντεί; Ποια είναι η αντιπρότασή σας; Πείτε μου εσείς έναν άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψή μου. Υπάρχει κάτι άλλο για να σταματήσει ο Πολάκης; Πείτε μου εσείς. Εγώ λέω να πάμε στο Δικαστήριο. Εσείς τι λέτε σε αυτό; Λέτε όχι. Να συνεχίσει να με συκοφαντεί χωρίς καμία συνέπεια», τόνισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;  Εγώ τι είμαι, ζώο; Εσείς που είστε τόσο ευαίσθητοι, για τα δικά μου έχετε ευαισθησία;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε και στα περί αδιευκρίνιστου, επισημαίνοντας ότι κάθε πηγή εισοδήματος που δεν είναι μισθοδοσία θεωρείται αδιευκρίνιστη. «Στη δική μου περίπτωση είχα εισοδήματα από τις εταιρείες μου. Που είχα φτιάξει 30 χρόνια πριν. Δεν αυξήθηκαν τα κέρδη μου όταν έγινα υπουργός, μειώθηκαν τα κέρδη μου. Εγινε έλεγχος φορολογικός και διευκρινίστηκαν στην εφορία, γιατί η Οικονομική Εισαγγελία διερευνά ποινικά θέματα», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι έγινε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν βρέθηκαν καν ενδείξεις, ενώ για τα υπόλοιπα έπρεπε να τα ψάξουν οι φορολογικές αρχές, που τα έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα.

Την είδε… Κολοκοτρώνης!

Ο Παύλος Πολάκης, αμετανόητος, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να πάρει τίποτα πίσω. «Δεν παίρνω λέξη πίσω, ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε τον χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να βρούμε έναν δικαστή, ο οποίος να μπει στην ουσία της υπόθεσης, όπως μπήκαν οι Αμερικανοί δικαστές και το FBI», είπε και πρόσθεσε ότι θέλει αλλαγή της Δικαιοσύνης στα δικά του προφανώς πρότυπα! «Αυτή η Δικαιοσύνη λέω ότι πρέπει να αλλάξει. Είχα δίκιο σε όσα έλεγα το 2016 και εάν με είχαν ακούσει κάποιοι που θα έπρεπε, τώρα θα είχαμε άλλα πράγματα […] Δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κάποιον που διασπάθισε χρήμα, ορκίζομαι στον λαό ότι θα συνεχίσω να πολεμώ. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να μην έχουμε έναν δικαστή Καψιμάλλη αλλά Τερτσέτη και Πολυζωίδη», σημείωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Βουλή αποφάσισε υπέρ της άρσης των ασυλιών του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα (μετά από μήνυση του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, η οποία ωστόσο έχει αποσυρθεί), αλλά και των Κωνσταντίνου Φλώρου και Διονύση Βαλτογιάννη για το γνωστό περιστατικό χειροδικίας σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, στην Ολομέλεια τον περασμένο Απρίλιο.