Παρουσιαστής του BBC κατηγορείται ότι πλήρωσε ανήλικο άτομο για να του στείλει γυμνές φωτογραφίες. Η είδηση έχει γίνει πρώτο θέμα στον βρετανικό τύπο και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στο ιστορικό μέσο, γεννώντας παράλληλα πολλά ερωτήματα.

Ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται ότι πλήρωσε ένα έφηβο άτομο- του οποίου το φύλο δεν κατονομάζεται, πάνω από 35.000 λίρες για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου λέγεται ότι διασκέδασε με αξιωματούχους του μέσου σε μια τελετή απονομής βραβείων μετά την υποβολή των καταγγελιών εναντίον του, όπως προέκυψε.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο παρουσιαστής απόλαυσε μια δεξίωση με σαμπάνια και ένα γεύμα τριών πιάτων μαζί με ανώτερα στελέχη εβδομάδες αφότου η μητέρα του φερόμενου ως θύματος παραπονέθηκε στο δίκτυο.

Ένας από τους καλεσμένους του πάρτι δήλωσε στη Mirror ότι ήταν «εκπληκτικό» το γεγονός ότι κάποιος που αντιμετώπιζε «τόσο σοβαρές κατηγορίες» μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, προσθέτοντας: «Αν ο άνθρωπος αυτός είχε επίγνωση του για το βάρος των κατηγοριών, σίγουρα δεν το έδειξε».

Μόλις πριν από λίγο με έκτακτη είδηση, το ίδιο το ΒΒC ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ θα έχει επείγουσες συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του BBC σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «βαθιά ανησυχητικούς».

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους ανέφερε πρώτη η Sun, περιλαμβάνουν ότι η οικογένεια του νεαρού παραπονέθηκε στο BBC τον Μάιο.

Από τους πιο γνωστούς ο καταγγελόμενος παρουσιαστής του BBC

Ο παρουσιαστής, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί αλλά περιγράφεται ως ένας από τους πιο γνωστούς του μέσου, φέρεται να άρχισε να πληρώνει τους εφήβους όταν ήταν 17 ετών και τους έστελνε τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στην κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά

Οι φρικιαστικές εικασίες πυροδοτήθηκαν από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια του νεαρού ατόμου είχε διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του «γνωστού ονόματος» πριν από επτά εβδομάδες, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένη με την απάντηση του BBC.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον αέρα εν αναμονή έρευνας, αλλά λέγεται ότι είναι γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αστυνομική έρευνα για πιθανά εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών, όπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ.

Αυτό συμβαίνει ενώ υψηλόβαθμοι βουλευτές ασκούν πιέσεις στο BBC να αποκαλύψει πώς χειρίστηκε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του παρουσιαστή.

Δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο παρουσιαστής

Η μητέρα του φερόμενου ως θύματος λέει ότι η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε στο BBC στις 19 Μαΐου, ζητώντας να ειδοποιηθεί η παρουσιάστρια να σταματήσει να στέλνει χρήματα στο παιδί τους.

Υποστηρίζεται ότι ακόμη και μετά την καταγγελία της οικογένειας, ο τηλεοπτικός αστέρας συνέχισε να στέλνει χρήματα και παρέμεινε στον αέρα - πριν παρευρεθεί σε βραβεία καιπαραστεί προκλητικά σε δεξίωση του βρετανικού μέσου.

Η εταιρεία αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις αναφορές ότι ο παρουσιαστής γλέντησε με τα αξιωματούχους του μέσου, μετά τις καταγγελίες.

Χθες το βράδυ, το BBC αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει τι μέτρα είχε λάβει, αν είχε λάβει, και αν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον παρουσιαστή.

Ωστόσο, ο σταρ δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα - αν και επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί να βγει στον αέρα.

«Έχω δείξει πράγματα», είπε το παιδί

Τα μηνύματα λέγεται ότι ξεκίνησαν το 2020. Η οικογένεια είπε ότι ο σταρ δεν έκρυβε την ταυτότητά του και μάλιστα έστελνε φωτογραφίες στο παιδί ενώ εκείνος ήταν στη δουλειά.

Η μητέρα είπε στη Sun ότι το παιδί τους από «χαρούμενο και ευτυχισμένο νεαρό έγινε ένα φάντασμα που μοιάζει με εθισμένο στο κρακ» μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Η μητέρα του εφήβου είπε ότι κάποτε άκουσε τον σταρ του BBC να τους λέει: «Σας είπα να μη μου τηλεφωνήσετε».

Η μητέρα δήλωσε χθες το βράδυ στη Sun ότι έμεινε «σοκαρισμένη» όταν είδε μια φωτογραφία του με τα εσώρουχα στον καναπέ του σπιτιού του, ενώ κοιτούσε το τηλέφωνο του παιδιού της.

«Τον αναγνώρισα αμέσως. Ήταν σκυμμένος μπροστά και ετοιμαζόταν για το παιδί μου να του δώσει παράσταση. Το παιδί μου μου είπε: "Έχω δείξει πράγματα" και αυτή ήταν μια φωτογραφία από κάποιου είδους βιντεοκλήση».

Για απαράδεκτη καθυστέρηση στην έρευνα μιλά δικηγόρος

Το BBC με τη σειρά του φάνηκε να υπονοεί ότι η οικογένεια δεν ανταποκρίθηκε σε αυτούς όταν προσπάθησαν να συνεχίσουν την έρευνα. Αλλά ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της χώρας διερωτήθηκε γιατί δεν ενήργησαν νωρίτερα.

Ο Νζίρ Αφζάλ, ο οποίος άσκησε δίωξη για τη συμμορία του Rochdale grooming, δήλωσε στους Times χθες το βράδυ ότι ήταν «έκπληκτος που αυτό το άτομο δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα μόλις το BBC αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του ισχυρισμού».

Και συνέχισε: «Η αστυνομία θα έπρεπε να είχε εμπλακεί αμέσως μόλις διαπίστωσε αν η καταγγελία ήταν γνήσια.

«Πού βρισκόμαστε τώρα - στα μέσα Ιουλίου; Έξι, επτά εβδομάδες μετά. Θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει την αστυνομία ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να διερευνήσει, και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εβδομάδες πριν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν είχε εμπλακεί το συντομότερο δυνατό».

Αρκετοί μεγάλοι αστέρες του BBC έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι δεν είναι ο άνθρωπος πίσω από το σκάνδαλο. Ο Rylan Clark, ο Jeremy Vine και ο Gary Lineker αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται.

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε στην Daily Mail την Παρασκευή: «Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και διαθέτουμε διαδικασίες για την προληπτική αντιμετώπισή τους».

«Στο πλαίσιο αυτό, εάν λάβουμε πληροφορίες που απαιτούν περαιτέρω έρευνα ή εξέταση, θα λάβουμε μέτρα για να το πράξουμε».