Η συνήγορος του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών,Κωνσταντίνου Φλώρου, Βάσω Πανταζή μίλησε για την επίθεση του πελάτή της σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου στο περιστύλιο της Βουλής, τονίζοντας πως είναι υπερβολή η διερεύνηση για κακούργημα.

Ταυτόχρονα, αντέδρασαν πηγές της Ελληνικής Λύσης, αρνούμενοι τον έντονο διάλογο μεταξύ των δύο βουλευτών, πρωταγωνιστών του επεισοδίου. 

Η κ. Πανταζή χαρακτήρισε ατυχές τι περιστατικό που δεν επικροτείται από κανέναν, έκανε λόγο για προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης του κ. Φλώρου και χαρακτήρισε «υπερβολή και αστειότητα» τη «διερεύνηση μιας κακουργηματικής πράξης για βία κατά κοινοβουλευτικού προσώπου».

Οι δηλώσεις της κ. Πανταζη

«Είναι μια άτυχη στιγμή, είναι ένα περιστατικό ατυχές, κανείς δεν επικροτεί μια τέτοια πράξη. Από εκεί και πέρα, θα μου επιτρέψετε να πω πως πέρα από κάθε θεσμική ιδιότητα, υπάρχει και η ανθρώπινη υπόσταση. Ενημερώθηκα πως πριν από το ατυχές περιστατικό υπήρξε μια απίστευτης χυδαιότητας λεκτική επίθεση του έτερου βουλευτή προς τον κ. Φλώρο. Δεν το δικαιολογώ, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω πως ο ίδιος ο ποινικός νομοθέτης στον ποινικό νόμο προϋποθέτει και δικαιολογεί την έννοια της δικαιολογημένης αγανάκτησης» είπε η κ. Πανταζή.

«Επίσης με νομικη εκπληξη πληροφορήθηκα από εσάς, τους δημοσιογράφους, ότι φέρεται να διερευνάται μια κακουργηματική πράξη για βία κατά κοινοβουλευτικού προσώπου. Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς το νομικό μας σύστημα κάποιοι το μεταχειρίζονται με μια τέτοιου είδους υπερβολή. Αυτά είναι νομικές υπερβολές και αστειότητες. Είναι, πραγματικά, ένα ατυχές περιστατικό το οποίο προφανώς δεν είναι το ένα και μοναδικό μεταξύ τους. Πληροφορήθηκα πως υπάχει εδώ και καιρό μια στοχευμένη επίθεση προς το πρόσωπο του εντολέα μου από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Βεβαίως και είναι ατυχής η πράξη αυτή και θα αντιδρούσε διαφορετικά αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω. Αλλά το να συνδέεουν κάποιοι αυτή την πράξη με κίνδυνο για το πολίτευμα... νομίζω πως έχουμε χάσει το μέτρο. Συνιστώ ψυχραιμία». 

Πηγές Ελληνικής Λύσης

Πηγές της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζουν ότι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν απρόκλητη και διαψεύδουν ότι προηγήθηκε διάλογος και ύβρεις από τον βουλευτή τους Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε πως ο ίδιος αποκλείει ο βουλευτής του να εξύβρισε την μητέρα του Κ. Φλώρου και πρόσθεσε πως «αν είχε βρίσει μάνα που είναι ότι ιερότερο θα του είχα “πάρει το κεφάλι” εγώ ο ίδιος».