Συνέδριο ΝΔ: Ήταν όλοι εκεί! (φωτορεπορτάζ)

167

Σύνεδροι και παρατηρητές άρχισαν να συρρέουν από νωρίς στο Metropolitan Εxpo για το 13ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μολονότι οι ομιλίες θα ξεκινούσαν στις 19.00 (βάση προγράμματος καθώς στην πραγματικότητα ξεκίνησαν με μισή ώρα περίπου καθυστέρηση) ήδη από τις 16.00 η μεγάλη αίθουσα υποδοχής είχε γεμίσει ασφυκτικά.

 Ραντεβού στα Σπάτα έδωσαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της χώρας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων βρέθηκαν εκεί για ένα μεγάλο επινίκιο πάρτι. Ήταν η πρώτη φορά από τις εκλογές του καλοκαιριού που όλη η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε κάτω από την ίδια στέγη.  Άλλωστε το συνέδριο αυτό δεν θα λάβει κάποια απόφαση, δεν θα γίνει κάποια ψηφοφορία. Θα «μιλήσει» όμως για την πορεία του κόμματος από εδώ και εμπρός.

Τα μέτρα ασφαλείας πολλά: τόσο στην υποδοχή όσο και περιμετρικά του κτιρίου όπου θα μπορούσε να υπάρξει πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο. Εξίσου προσεκτικοί στη Νέα Δημοκρατία υπήρξαν και με τις διαφορετικές ανάγκες των συνέδρων: χώρος καπνιστών, μετάφραση στη νοηματική ενώ το συνέδριο είναι “πράσινο”. Χαρτί δεν υπάρχει πουθενά, τα καλαμάκια είναι χάρτινα ενώ ακόμα και οι καφέδες έρχονται χωρίς καπάκι!

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

Ο κεντρικός χώρος του συνεδρίου ντυμένος στα μπλε (και ο φωτισμός) ενώ στην υποδοχή ξεχώριζαν οι φωτογραφίες από την ιστορία του κόμματος. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλοι οι πρόεδροι ήταν εκεί να θυμίζουν την διαδρομή από το 1974.

Φωτογραφίες από τις δύσκολες στιγμές που οδήγησαν εν τέλει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες: όπως τότε που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθαίρεσε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο ορίζοντας ως πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον πρώτο να αντιδρά προκαλώντας ένταση μέχρι που επικράτησε η ψυχραιμία και οι δυο τους αποθανατίζονται με τα χέρια ενωμένα στον αέρα.

Δεκάδες στελέχη του κόμματος στην υποδοχή να μοιράσουν τις διαπιστεύσεις με υπομονή ακόμα και όταν στο χώρο δεν έπεφτε καρφίτσα ενώ οι εκκλήσεις από μικροφώνου να προχωρήσουν οι σύνεδροι σε διπλανή αίθουσα έπεφταν στο κενό… Μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στην κεντρική αίθουσα και άνοιξε για να υποδεχθεί σύνεδρους και παρατηρητές.

Τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη

Εκεί και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής που αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό. Στους πρωταγωνιστές και ο πρώην πια επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος θα ανοίξει και τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα με την ομιλία του την τρίτη μέρα του συνεδρίου, την Κυριακή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο συνέδριο λίγο μετά τις 19.00 συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα. Για διαδομή λίγων μόνο μέτρων χρειάστηκε περισσότερο από ένα τέταρτο με το πλήθος να σπεύδει να τον συγχαρεί και να ανταλλάξει μια χειραψία μαζί του. Τελευταίος έφτασε στο εκθεσιακό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στο συνέδριο

Στην αγκαλιά του κόσμου χάθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε στις 19.30 περίπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια σύντομη αλλά δυναμική ομιλία προτού δώσει τον λόγο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

Η συνέχεια θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου στις 10.00

Γιατί και οι καπνιστές έχουν ψυχή

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr