Τετ α τετ διάρκειας περίπου μισής ώρας είχαν το πρωί της Πέμπτης (22/6), στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα. 

Όπως έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζητήθηκαν οι αξίες που μοιράζονται οι δύο πολιτικοί και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η κοινωνία και η νεολαία. «Ήταν μεγάλη χαρά να μιλήσω με τον Μπαράκ Ομπάμα σήμερα στην Αθήνα. Οι αξίες που και οι δύο μοιραζόμαστε και που αντηχούν ίσως λίγο πιο δυνατά εδώ, στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι νέοι μας σήμερα. Ανυπομονώ να τον υποδεχτώ ξανά σύντομα» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης. 

23-06-22-0001-dpc5517.jpg

«Γιατί δεν ζητάτε και την έκτη Καρυάτιδα;» 

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε την Αθήνα για τη συνάντηση του «Obama Foundation Leaders» που έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Τον συνοδεύει η Μισέλ Ομπάμα και οι δύο κόρες του. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Ομπάμα ξεναγήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του μουσείου,  καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν «εξαιρετικός και άψογος», όπως όλη η οικογένεια, η αδελφή του, αλλά και η συνοδεία του, και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για πολλά πράγματα που θυμόταν από την προηγούμενη επίσκεψή του και ήθελε να ξαναδεί.

Βλέποντας τις πέντε Καρυάτιδες και την κενή θέση αυτής που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο, ο κ. Ομπάμα ρώτησε «γιατί δεν ζητάτε και την έκτη Καρυάτιδα;»