Σήμερα η απόφαση για Κορκονέα και Σαραλιώτη από το Εφετείο Λαμίας

37
Σήμερα η απόφαση για Κορκονέα και Σαραλιώτη από το Εφετείο Λαμίας tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Αστυνομοκρατούμενη σήμερα Δευτέρα η Λαμία, ενόψει της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, κατηγορούμενοι στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση –πριν από την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα– το Δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

Συγκεκριμένα, ένορκοι και τακτικοί δικαστές συνεδριάζουν αυτή την ώρα προκειμένου στις 12 το μεσημέρι να ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Η  πρόταση του Εισαγγελέα Βασίλειου Χανή –ο οποίος μετακινείται στο Εφετείο της συμπρωτεύουσας και στη θέση του αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ζήσης– ήταν για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), ενώ για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρωτόδικα, ο Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη (η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι συνήγοροι των κατηγορούμενων, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον καταλογισμό ελαφρυντικών.

(Πηγή lamiareport.gr)