Συγκίνηση σκόρπισαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, στα Χανιά, είκοσι χρόνια μετά τον αδόκητο χαμό του.
Είκοσι χρόνια μετά τον χαμό του σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Χανιά τα αποκαλυπτήρια. Την μνήμη του τίμησαν δήμοι Χανίων και Καρπάθου και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στην αερομαχία πάνω από την Κάρπαθο το 2006, όταν το F-16 με χειριστή τον σμηναγό Ηλιάκη διεμβολίστηκε από ένα τουρκικό μαχητικό που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να προστατεύσει ένα τουρκικό RF-4, το οποίο προσπαθούσε να φωτογραφίσει συστοιχίες αντιαεροπορικών S-300.
Η τελετή έγινε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία των παιδιών του και των αδελφών του, όπου έγινε η αποκάλυψη της προτομής του.
Παρόντες ήταν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχαήλ Φελλουζής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Δημοσθένης Γρηγοριάδης, και εκπρόσωποι φορέων.