Προβληματίζει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ η… πάσα Ανδρουλάκη σε Τσίπρα για πολιτική κερδοσκοπία στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Περισσότερο σαματά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου παρά ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βλέπει ότι όσο περνούν οι μέρες και αποκαλύπτεται πως τα ίδια έπαθαν κι άλλοι συνάδελφοί του στην Ευρωβουλή τόσο το θέμα εξασθενεί επικοινωνιακά.

Το γεγονός όμως ότι έδωσε πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά σε αυτήν την υπόθεση είναι κάτι που προβληματίζει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς η Κουμουνδούρου επιχειρεί διά της πλαγίας να «βγει αθώα» περιστερά για τη σκοτεινή περίοδο διακυβέρνησής της, όπου έδωσε τα ρέστα της για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Από τους θεσμούς μέχρι τα ΜΜΕ.

Και τώρα αξιοποιεί το θέμα με τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις περί «ορμπανισμού» στην Ελλάδα, περί δήθεν κατάλυσης του κράτους δικαίου, περί «ανελευθερίας» του Τύπου και άλλα ευτράπελα.

Επιπλέον, από αυτήν την επίθεση φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και το «σφιχταγκάλιασμα» της Κουμουνδούρου καλείται να διαχειριστεί και την εικασία που αναπτύχθηκε για προεκλογική συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό διότι τα στελέχη που έβαλαν στο «κόλπο» της αντιπολιτευτικής γραμμής τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας πάνω στο θέμα αυτό συνεννόηση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ήταν οι «μετριοπαθείς» του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι «αντεξουσιαστές στην εξουσία»-παπανδρεϊκοί του κόμματος.

 

Με το γατί, τι;

Θα έχει ενδιαφέρον εάν ο αείμνηστος Σταύρος Ψυχάρης στο βιβλίο που φέρεται να έγραφε στα στερνά του βίου του πρόλαβε να συμπεριλάβει κι εκείνες τις μυστικές συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα με «μάρτυρα» την περίφημη γάτα Ιμαλαΐων. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας τον αποχαιρέτισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στα δημοσιογραφικά και εκδοτικά πράγματα της χώρας.

 

Ονομα βαρύ σαν ιστορία

Ενας από τους δικηγόρους που έχει κοντά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είναι γιος του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός συνέταξε και τη μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για τη διερεύνηση της καταγγελίας του περί προσπάθειας παραβίασης του κινητού τηλεφώνου.

 

Αρωμα γυναίκας

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλούν για ποσόστωση ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια, αλλά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα τους προσπεράσουν στην πράξη. Από την κυβέρνηση, βέβαια, είχαμε δείγματα γραφής με την ψήφο εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιλογή γυναικών σε καίρια υπουργεία. Σταδιακά, όμως, αντιλαμβανόμαστε ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης ποντάρει πολλά στις νέες γυναίκες που ετοιμάζονται να κατακλύσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματός του. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ θα έχει έντονο γυναικείο άρωμα. Αλλη μια φορά, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στα λόγια…

 

Οι επίδοξοι «Κλουζό» και οι χυδαίες φήμες

Με φόντο την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παρακολούθησης των ιδιωτικών συνομιλιών του, άρα και της προσωπικής ζωής του, έχει σημασία να υπενθυμίσουμε πως την περίοδο που διεκδικούσε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ κάποια κέντρα προσπάθησαν να τον χτυπήσουν με χυδαίες φήμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε απόπειρα στοχοποίησής του μέσα από την ανάμειξή του στο metoo και από κομματικούς παράγοντες που υποστήριζαν άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό έγινε εν αγνοία του εσωκομματικού αντιπάλου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος, προς τιμήν του, μόλις πληροφορήθηκε ότι κάποιοι δικοί του επιχείρησαν να «σπρώξουν» σε ΜΜΕ δημοσιεύματα με «κίτρινο» περιεχόμενο για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έγινε έξω φρενών και ζήτησε ο προεκλογικός αγώνας να μη διεξαχθεί με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Μάλιστα, οι επίδοξοι «Κλουζό», τους οποίους γνωρίζει καλά ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχουν και μια αγάπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επανέλθουμε…