Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Τρίτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας εβδομηντάχρονος πολίτης των Εμιράτων έχασε τη ζωή του χθες, Τρίτη, το πρωί, όταν το όχημά του παρασύρθηκε από αστραπιαία πλημμύρα στο εμιράτο Ρας Αλ Χάιμαχ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα ΗΑΕ είχαν καταγράψει μέχρι χθες, Τρίτη, στις 9 μ.μ. (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας. Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Από τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές σε ζημιές σε διάφορα μέρη της χώρας, περιλαμβανομένων δρόμων που έχουν αποκλεισθεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τοπικές κυβερνήσεις έχουν δώσει εντολή σε εργαζομένους και σχολεία να λειτουργήσουν χθες και σήμερα με τηλεργασία.

Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι αναφέρουν πως έμειναν αποκλεισμένοι επί ώρες στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των αποκλεισμένων δρόμων. Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirate Airlines ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν η κακοκαιρία και η κατάσταση των δρόμων.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία φαίνεται το πλημμυρισμένο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.