Μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ γυρνά το θέμα των πλειστηριασμών που ο ίδιος σήκωσε για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς εκτός από την αποκάλυψη της συμμετοχής της Λούκας Κατσέλη στο διοικητικό συμβούλιο ενός fund, η Κουμουνδούρου καλείται να διαχειριστεί και τον εμφύλιο που ξέσπασε ξαφνικά στη Φθιώτιδα μεταξύ στελεχών του κόμματος. 

Ο πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Νίκος Πάπουτσας επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον νυν υποψήφιο Γιάννη Σαρακιώτη. Τον κατηγορεί για πολιτική υποκρισία εξαιτίας του γεγονότος ότι ο συμβολαιογράφος αδελφός του κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Με ανάρτησή του στο Facebook o κ. Πάπουτσας γράφει ότι ενώ ο Γιάννης Σαρακιώτης «λυσσομανά κατά των funds, ο αδελφός του ως συμβολαιογράφος πραγματοποιεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς». Τονίζει μάλιστα ότι ο κ. Σαρακιώτης έχει την ίδια επαγγελματική έδρα με τον αδελφό του, στην Αταλάντη. 

«Δεν είναι άραγε τεράστια πολιτική υποκρισία να είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να λυσσομανάς κατά των funds που παίρνουν άδικα τα σπίτια του κόσμου με τους πλειστηριασμούς και ο αδελφός σου ο οποίος είναι συμβολαιογράφος και με τον οποίο διατηρείτε την ίδια επαγγελματική έδρα στην Αταλάντη, να πραγματοποιεί υπέρ των funds ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που εσύ κατακεραυνώνεις με την πολιτική σου; Είναι νόμιμο. Είναι πολιτικά ηθικό; Για του λόγου το αληθές, οι δημόσιες δημοσιεύσεις από την ηλεκτρονική σελίδα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» γράφει ο κ. Παπουτσάς. 

Επισημαίνεται ότι ο κ. Πάπουτσας αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής, και παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα της 21ης Μαΐου. «Ελπίζω το κόμμα να βρει τον δρόμο του και να αντιληφθεί αυτό και τα συλλογικά του όργανα, έστω και τώρα, ότι όταν σε φτύνουν δεν βρέχει» είχε δηλώσει.