Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν σήμερα στο κεντρικό Ισραήλ λόγω ενός αριθμού βλημάτων που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα, μία ημέρα έπειτα από μια άλλη επίθεση εναντίον άλλης στρατιωτικής βάσης στην ίδια περιοχή, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ. Επεσήμανε ότι έβαλε εναντίον ισραηλινών δυνάμεων που είχαν προχωρήσει στο χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ διευκρίνισε ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν «όλμους του πυροβολικού εναντίον συγκεντρωμένων στρατιωτών του εχθρού» σε αυτό το χωριό.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο στρατηγός Χέρζι Χαλεβί, επισκέφθηκε την βάση εκπαίδευσης της ταξιαρχίας Γκολάνι κοντά στην Χάιφα, η οποία έγινε χθες το βράδυ στόχος επίθεσης με drone της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών και τον τραυματισμό δεκάδων. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο και μία επίθεση κατά εκπαιδευτικής βάσης στο εσωτερικό μέτωπο είναι σκληρή και επώδυνη», δήλωσε ο Iσραηλινός στρατηγός απευθυνόμενος στους στρατιώτες της βάσης. Βίντεο από την επίσκεψή του δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν και αναπαρήχθησαν στα κοινωνικά μέσα χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις οποίες ο Χέρζι Χαλεβί βρισκόταν στην βάση της ταξιαρχίας Γκολάνι κατά την ώρα της επίθεσης και ότι είναι νεκρός.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΕΡΤNews από τη Χάιφα, μετά από το χτύπημα στην ισραηλινή βάση, κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να αλλάξει. Ενδεχομένως θα αλλάξουν πολλά σε ότι αφορά τα επιχειρησιακά σχέδια και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρχουν πολύ πιο ισχυρά πλήγματα από την πλευρά του Ισραήλ ως απάντηση στον θάνατο των τεσσάρων στρατιωτικών και τον τραυματισμό 67. Κάποιοι από αυτούς είναι είτε σε κρίσιμη κατάσταση, είτε σε σοβαρή κατάσταση. Σημαντική παράμετρος μετά από αυτή την επίθεση είναι η έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει σε εσωτερικό επίπεδο για να διαπιστωθεί τι έφταιξε και το σύστημα αεράμυνας δεν λειτούργησε έτσι όπως θα έπρεπε, ώστε να αναχαιτιστούν τα drone.