Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε πανικό. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ήδη βλέπει ότι απέναντί του βρίσκονται αντίπαλοι που δεν είναι αμελητέες μονάδες, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι υποστηρικτές του που αναζητούν άλλες διεξόδους εντός του κόμματος. Οι βόλτες στην περιφέρεια το επιβεβαιώνουν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες.

Στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ –που παραμένει στη θέση αυτήν παρά τον καθορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών από τον ίδιο– η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική από αυτήν των πρώτων ημερών. Δεν είναι μόνο οι πολλοί υποψήφιοι που μαζεύτηκαν, είναι το γεγονός πως στελέχη που βρίσκονταν στο πλάι του Νίκου Ανδρουλάκη αναζητούν νέα εσωκομματική στέγη.

Και δεν είναι λίγα τα στελέχη αυτά. Αντιθέτως. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περιφέρεια, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε διαμορφώσει πυρήνες υποστήριξης αρκετά δυνατούς –φάνηκε άλλωστε και στην προηγούμενη εκλογική μάχη αυτό– τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για τον ίδιο. Ακόμη και στην Κρήτη, όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο σε δύο νομούς, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Ο «ούτε, ούτε» πρόεδρος, ο «θυμωμένος» Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε πως δεν πείθει ως εναλλακτική λύση. Ότι αδυνατεί να οδηγήσει το κόμμα έστω στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχασε και από τον Στέφανο Κασσελάκη στις ευρωεκλογές και αυτό στο ΠΑΣΟΚ δεν το ξεχνούν. Τα στελέχη βλέπουν ότι ο πρόεδρός του μπορεί να οδηγήσει το κόμμα μέχρι αυτό το σημείο. Ότι έπιασε ταβάνι. Και στο πλαίσιο αυτό αναζητούν εσωκομματική εναλλακτική λύση.

Με τον χρόνο να μετρά μέχρι τις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να τον εμφανίζουν ισόπαλο με τον Χάρη Δούκα, με νέους παίκτες να μπαίνουν στο εσωκομματικό παιχνίδι -με τον ίδιο να παραμένει στη θέση του προέδρου και να πραγματοποιεί περιοδείες με το πρόσχημα των επισήμων επισκέψεων εκ του θεσμικού του ρόλου- και τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει την αγωνία του και αναδεικνύει τον πανικό του. Έναν πανικό που εισπράττουν και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.