Το επόμενο εικοσιτετράωρο θα αναχωρήσει το πλοίο από τη Λάρνακα για υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Η κατάσταση είναι δραματική στον παλαιστινιακό θύλακα, με τη Διεθνή Κοινότητα να απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ ώστε να ανοίξει τις οδικές αρτηρίες και τα λιμάνια του προκειμένου να φτάσει η πολυπόθητη ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι προετοιμασίες στο λιμάνι της Λάρνακας είναι πυρετώδεις προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί ο θαλάσσιος διάδρομος μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ολοένα και περισσότερα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία. Το πλοίο το οποίο ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «World Central Kitchen» θα μεταφέρει εφόδια, τρόφιμα και υλικά για την κατασκευή υποδομών.

«Να σας αναφέρω ότι το επόμενο εικοσιτετράωρο θα αναχωρήσει το πλοίο από την Λάρνακα, δεν μπορώ να πω την συγκεκριμένη ώρα για λόγους ασφάλειας, αντιλαμβάνεστε», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «η Κύπρος είναι σε συνεχή επαφή με τα κράτη που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία».

Την αισιοδοξία του ότι θα ενεργοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο η επιχείρηση «Αμάλθεια» για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εξέφρασε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποστολή γιατί παρά τι όποιες διαβεβαιώσεις από την ισραηλινή πλευρά, θα εισέλθει σε εμπόλεμη περιοχή.