Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Θράκη, όπου θα παρευρεθεί στους εορτασμούς των Ελευθερίων της Θράκης, στην Κομοτηνή. Θα επισκεφθεί επίσης την Αλεξανδρούπολη

Συγκεκριμένα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, όπου στις 18:00 θα συναντηθεί με πολίτες στη Μάκρη.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του νέου γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, το 1ο σώμα των εκπαιδευόμενων της δικαστικής αστυνομίας στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια Θράκης».

Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, τονίζοντας ότι «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας διαβιούν αρμονικά με την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική έννομη τάξη να τους εγγυάται ένα καθεστώς ίσων ευκαιριών», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος σε αυτόν τον στόχο είναι προσηλωμένος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε επίσης σαφές πως «ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως θρησκευτικής προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ το έμπρακτο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ευημερία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εκδηλώνεται με την αυτονόητη τήρηση των αρχών ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη της, όπως και για όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά -και θέλω να το τονίσω αυτό- και με τη λήψη ειδικών μέτρων που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι της χώρας μας. Και θεωρούμε επιτυχία μας την ενεργό παρουσία της μειονότητας στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή και θα ήταν ευχής έργον αν την ίδια άνθηση γνώριζε και ο, δυστυχώς, διαρκώς συρρικνούμενος ελληνισμός στην Τουρκία».

Ομιλία σε συνέδριο

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 11:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού», που διοργανώνεται από την εταιρεία JTI Hellas, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».