Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τους δύο δυνατούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή. Τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ σε κάποιες κοινότητες θα είναι κλειστά και αύριο Τρίτη.
Πάνω από 50 κτίρια στο Προκόπι και στο Πήλι Ευβοίας έχουν υποστεί ρωγμές από τον σεισμό.
H σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 03:23, με επίκεντρο 3 χλμ. ανατολικά από το χωριό Προκόπι της Εύβοιας, ή 86 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά των Αθηνών, σύμφωνα με τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ αποφασίστηκε πως τέσσερα σπίτια στην Εύβοια είναι ακατάλληλα και τρία από αυτά χρειάζονται κατεδάφιση.
Δεν είναι ωστόσο μόνο οι κατοικίες που επλήγησαν. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί και στα σχολεία της περιοχής.
Τα περισσότερα σχολεία στην Δημοτική Ενότητα Κηρέως έχουν γεμίσει ρωγμές από τον σεισμό. Έτσι, αποφασίστηκε μέχρι διορθωθούν οι ζημιές, τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στη δημοτική ενότητα Κηρέως.