Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιουλίου 2026, για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα του Δήμου Κέρκυρας.
Η ειδοποίηση έφτασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος γύρω στις 11:00 π.μ.. Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων υπήρξε άμεση.
Στο μέτωπο της κατάσβεσης επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Παράλληλα, στη μάχη συνδράμει 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 15ης ΕΜΟΔΕ. Σημαντική είναι η παρουσία εθελοντών, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις 2 ελικόπτερα.
Στην προσπάθεια περιορισμού του μετώπου παρέχουν βοήθεια υδροφόρες του Δήμου Κέρκυρας. Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΑΚΑΕ) για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 3)