Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον κορωνοϊό

26

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη, για τη λήψη μέτρων ως προς την λειτουργία των δικαστηρίων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σχετικά με τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ ο ίδιος ο υπουργός έχει ενημερωθεί διεξοδικά για τις εξελίξεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό καθηγητή Λοιμοξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Σχετικά με τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορονοϊού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ ο ίδιος ο υπουργός έχει ενημερωθεί διεξοδικά για τις εξελίξεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό καθηγητή Λοιμοξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη, θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr