Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson συνεχίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να κάνουν ρίψεις νερού στα μέτωπα όπου είχε αναζωπυρωθεί η πυρκαγιά στο όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.

Η μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σκάλα Ποταμιάς τέθηκε σήμερα το πρωί υπό πλήρη έλεγχο, με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και των δεκάδων εθελοντών να παραμένουν σε επιφυλακή.

Η καταιγίδα που το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε στη Θάσο συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθάρισαν την ατμόσφαιρα της περιοχής από τους καπνούς.

Εκτός από τη δυνατή βροχή, σημειώθηκε από τοπική χαλαζόπτωση και επικράτησαν ισχυροί άνεμοι με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές του νησιού.

Ακόμα από τις πτώσεις κεραυνών προκλήθηκαν μικροεστίες φωτιάς κοντά στις τοπικές κοινότητες Παναγία και Λιμένα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.