Σταθερά στο BBB- και με σταθερές προοπτικές διατήρησε την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία ο οίκος Scope Ratings. Πιο συγκεκριμένα, αναμένει ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι σχετικά ισχυρή: στο 2,2% το 2024 και στο 2,3% το 2025, έναντι της εκτιμώμενης ανόδου του ΑΕΠ κατά 2,1% πέρυσι.

Η κατανάλωση αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, εν μέσω υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων και ενίσχυσης της αγοράς εργασίας, ενώ η πρόσφατη χαλάρωση των συνθηκών χρηματοδότησης θα πρέπει να στηρίξουν την άνοδο των επενδύσεων.

Απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τον Scope Ratings τον προηγούμενο Αύγουστο

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings είχε κατατάξει την ελληνική οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα, αναβαθμίζοντάς την σε BBB-, τον περασμένο Αύγουστο του 2023.

Τότε, είχε αναφέρει ως παράγοντες που οδήγησαν στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την ενίσχυση της ευρωπαϊκής θεσμικής στήριξης, την ευνοϊκή πορεία του δημόσιου χρέους και τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, ότι ο οίκος Scope Ratings έγινε αποδεκτός από την EKT, τον Νοέμβριο, και οι αξιολογήσεις του θα λαμβάνονται, πλέον, υπόψη από την Κεντρική Τράπεζα.