“Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις”, τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία.
Σημείωσε επίσης ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο».
«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», εκτίμησε.
Την ίδια ώρα έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.
“Κάνουμε τη δουλειά μας ότι κι αν λέει ο Ερντογάν” τόνισε συμπληρώνοντας: «Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας».
Εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά «ξέρουν την δουλειά τους. Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας”.
Ο Υπουργός Άμυνας ο οποίος περιοδεύει τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά υπογράμμισε ότι τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς.
“Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου” είπε.
“Για αυτό τον λόγο, η «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα» κατέληξε διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα, κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται περί μείωσης δαπανών στο στρατιωτικό εξοπλισμό.