Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ σε πάνω από 1.300 οχήματα και περισσότερα από 2.000 άτομα στη Στερεά Ελλάδα.

Με στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσε» την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωρώντας παράλληλα σε 11 συλλήψεις.

Στη διάρκεια των στοχευμένων επιχειρήσεων που έκανε η ΕΛ.ΑΣ., ελέγχθηκαν πάνω από (2.000) άτομα και περισσότερα από (1.300) οχήματα, προσήχθησαν (20) άτομα και βεβαιώθηκαν (236) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στόχος των αστυνομικών ελέγχων είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και η τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Συνολικά ελέγχθηκαν 2.037 άτομα, εκ των οποίων 1.734 ημεδαποί και 303 αλλοδαποί ενώ τα οχήματα στα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι ήταν 1.346.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 20 ατόμων, 17 ημεδαπών και τριών αλλοδαπών, ενώ έγιναν 11 συλλήψεις, εννέα ημεδαπών και δύο αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 240 παραβάσεις οι οποίες αναλύονται ως εξής: 236 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. – συγκεκριμένα 74 για υπερβολική ταχύτητα, 2 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για ΚΤΕΟ και 145 λοιπές παραβάσεις.

Επίσης, υπήρξαν δύο παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και δύο παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το επόμενο διάστημα.