«Σαράφης» διαψεύδει(!) «Σαράφη»: Δεν έχω στοιχεία για κανένα πολιτικό!: Τα πήρε όλα πίσω ο προστατευόμενος μάρτυρας

798

Σε μια κατάθεση – βόμβα προχώρησε στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος εξετάστηκε από αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newpost.gr, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως όλα όσα έλεγε στις καταθέσεις του ήταν «πιθανολογήσεις» και πως δεν γνωρίζει εάν έχει πάρει χρήματα κανένας συγκεκριμένος πολιτικός.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατέθεσε πως η «η κ. Τουλουπάκη δεν λέει αλήθεια στο έγγραφο που έστειλε στον κ. Σοφουλάκη». Σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνωρίζει γιατί η Τουλουπάκη κάλυπτε τον Μανιαδάκη και δεν κατέγραφε αυτά που κατέθετε ο ίδιος [ο «Σαράφης»] σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα.

Συγκεκριμένα, για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι «δεν έχω κανένα στοιχείο. Κι ό,τι είπα είναι πιθανολόγηση».

«Για τις εκδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιρειών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω» ανέφερε ακόμα.

«Ούτε για Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο «Σαράφης» «πιθανολογεί» και για τις καταγγελίες του περί χρηματισμού του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Κατά πληροφορίες, ερωτηθείς από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, για όσα έχει πει στην κατάθεσή του περί χρημάτων που έφταναν στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε τα εξής:

Μ. Σαράφης: Και για τον Λοβέρδο και για τον Γεωργιάδη είπα ότι πιθανολογώ. Δεν ξέρω αν έφταναν. Αυτό είπα και στην κ. Τουλουπάκη.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Σαράφης» φέρεται να αναίρεσε και όσα είχε πει στο παρελθόν, περί λήψης χρημάτων του Νίκου Μανιαδάκη με στόχο τη δωροδοκία του Ανδρέα Λοβέρδου, υποστηρίζοντας πως: «Ξέρω ότι ο Ν. Μανιαδάκης έπαιρνε χρήματα αλλά δεν ξέρω αν τα πήρε ο Λοβέρδος».

Κληθείς κατά πληροφορίες από τον εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, να επιβεβαιώσει την αίσθηση πως ισχυρίζεται ότι αγνοεί πλήρως οτιδήποτε για δωροδοκία οποιουδήποτε Έλληνα πολιτικού, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε θετικά και συγκεκριμένα: «Το καταλάβατε πολύ καλά».

Υπενθυμίζεται πως κατά τις καταθέσεις του ενώπιων των εισαγγελέων διαφθοράς, ο «Σαράφης», έχει ονομάσει πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες στον χώρο της υγείας ότι έλαβαν χρήματα για να εξασφαλίζουν προνομιακή μεταχείριση. Ιδιαίτερα έχει περιγράψει τον κύκλο των παράνομων πληρωμών με εταιρείες-οχήματα, μέσω των οποίων ξεπλένονταν χρήματα για να φθάσουν στους τελικούς αποδέκτες, κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Έχει εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά. Ο «Μάξιμος Σαράφης» έχει αναφερθεί στο Hararvd Project, μέσω του οποίου η Novartis επεδίωκε να της καταβληθούν ληξιπρόθεσμα χρέη και να κυκλοφορήσει στην αγορά νέα φαρμακευτικά προϊόντα.

Για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI είπε ότι είναι ανακριβές. Επίσης δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση και ειδικότερα τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Εμμανουήλ Βουλκίδη.

Σύμφωνα δε με το skai.gr, ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να άφησε δε υπαινιγμούς για διαρροές της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην εφημερίδα Documento για τον Μανιαδάκη.

«Για τον κ. Μανιαδάκη κατέθεσα από τον Ιανουάριο του 2018 ότι είχε εμπλοκή. Αλλά δεν το κατέγραψε (σ.σ. Ε. Τουλουπάκη) γιατί δεν ήθελε, πιθανολογώ, να τον βγάλει από το καθεστώς προστασίας» φέρεται να ανέφερε. «Μετά από 10 μήνες με κάλεσε η κ. Τουλουπάκη και μού είπε: ‘’δεν έχω πρόβλημα γίνε συγκεκριμένος για τον Μανιαδάκη’’» πρόσθεσε.

«Εγώ δεν είχα μιλήσει με το Documento που το είχε γράψει. Μόνο στην κ. Τουλουπάκη είχα πει για την εμπλοκή Μανιαδάκη. Δεν ξέρω πώς διέρρευσε» σχολίασε χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τα «γύρισε» για το επίμαχο Gilenya

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, φέρεται επίσης να τα γύρισε σχετικά με το πολυσυζητημένο Gilenya, για το οποίο είχε βάλει στο «κάρδο» τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κληθείς από τον κ. Κεγκέρογλου, να διευκρινίσει κατά πόσο επρόκειτο για νέο φάρμακο ή νέα μέθοδο και τι ακριβώς ίσχυε πριν, ο «Σαράφης» αναφέρθηκε σε νέα μέθοδο, σημειώνοντας ότι πριν από αυτή ο ασθενής απαιτούνταν να εισαχθεί και να παραμείνει στο νοσοκομείο για μία έως 2 ημέρες, ανεβάζοντας προφανώς το κόστος για το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ωστόσο ο μάρτυρας να κάνει τέτοια κρίση.

Απλές φήμες για εμπλοκή Ευάγγελου Βενιζέλου

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον μάρτυρα να ομολογεί επίσης πως όσα είχε ισχυριστεί περί λειτουργίας του πρώην Προέδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Λιντζέρη, ως «ταμίας» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν φήμες τις οποίες ο ίδιος απλώς μετέφερε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν ο διάλογος να έχει ως εξής:

Γ. Μπούγας: Στην κατάθεσή σας είχατε συνδέσει τον κ. Λιντζέρη με τον κ. Βενιζέλο. Τώρα τον συνδέετε με άλλα πρόσωπα. Τότε λέγατε ότι ήταν «ταμίας» του Βενιζέλου.

Μ. Σαράφης: Εμένα ρωτάτε;

Γ. Μπούγας: Ε, ναι. Εσάς. Ποιον να ρωτήσω.

Μ. Σαράφης: Κοιτάξτε στην αγορά κυκλοφορούσε αυτή η φήμη. Εγώ τη φήμη είπα. Τα άλλα είναι θέμα της Εισαγγελέως.

Εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες άλλων πηγών

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως άλλες πηγές μεταφέρουν εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σχεδόν για το σύνολο της κατάθεσης του «Μάξιμου Σαράφη» στο τετραμελές κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι επιβεβαίωσε όλα όσα έχει πει στη Δικαιοσύνη.