Σανίδα σωτηρίας στον Άδωνι αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

114
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να πιαστούν από τον Άδωνι Γεωργιάδη και μια ανύπαρκτη «παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη επιχειρούν στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο κυρίως να κερδίσουν χρόνο και να κατασταλάξουν στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο νέο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε.

Με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να λέει ευθέως πως αν το ηχητικό είναι γνήσιο θα υπάρξουν συνέπειες, την πλευρά Μιωνή να κάνει γνωστό πως υπάρχουν και άλλες ηχογραφήσεις και τον Αλέξη Τσίπρα να παρακολουθεί από απόσταση ώστε να αποφύγει όσο γίνεται τις συνέπειες από τις πράξεις του άλλοτε κολλητού του, το μέλλον των ΣΥΡΙΖΑίων διαγράφεται δυσοίωνο.

Οι δε γίγαντες της επικοινωνίας του κόμματος εκτίμησαν πως βρήκαν τρόπο αντεπίθεσης λόγω των αιχμών που άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά της Ελένης Τουλουπάκη και στην προτροπή της κυβέρνησης για διαγραφή του Νίκου Παππά απαντούν με προτροπή για απομάκρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η κυβέρνηση καλύπτει την ωμή παρέμβαση Γεωργιάδη στη Δικαιοσύνη – Ας τον στείλει σπίτι του να μιλά ως απλός πολίτης Αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και καλύπτεται από αυτόν για την ωμή και χυδαία παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εφόσον απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis. Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον διώξει τώρα, ας το κάνει τουλάχιστον όταν ο κ. Σαμαράς του επιτρέψει να κάνει ανασχηματισμό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, από την κυβέρνηση επιμένουν πως οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα είναι δύο: είτε διώχνει τον Παππά είτε αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Η πρόθεσή μας είναι ξεκάθαρη. Ρωτάμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε. Έχει δύο επιλογές. Ή να διαγράψει τον κ. Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», δήλωσε επανειλημμένα ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτοφανές γεγονός και καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί για αυτό», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της προανακριτικής και να συμπεριληφθεί ο κ. Παππάς, ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα κάνει σχόλιο για το τι θα πράξει η προανακριτική. Είπε ότι το ζήτημα έχει πάει στον εισαγγελέα που το εξετάζει, ότι είναι πρώιμο να πούμε τι θα γίνει και πως η προνανακριτική θα τοποθετηθεί και όχι η κυβέρνηση.

Σχετικά με τη δήλωση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι θα πρέπει η κα Τουλουπάκη να μπει στη φυλακή, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν μίλησε ως υπουργός αλλά ως πολίτης που εξέφρασε την προσωπική του αγανάκτηση που η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί εδώ και χρόνια. «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται τη διάκριση των εξουσιών», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τη δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι η ηχογράφηση του κ. Μιωνή είναι περίπτωση κατασκοπείας, ο κ. Πέτσας είπε πως είναι ζήτημα που ερευνά η προανακριτική.

«Δεν εμπλεκόμαστε. Το πολιτικό γεγονός είναι ένα. Αν θα βγει κ. Τσίπρας να διαγράψει τον κ. Παππά ή θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», συμπλήρωσε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr