Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις για τον ύποπτο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια

by Achilles

Νέα σημαντικά ερωτηματικά αναφορικά με τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του 33χρονου κατοίκου της περιοχής Σταυρός που κατηγορήθηκε πέρσι για οκτώ πυρκαγιές στην κεντρική Εύβοια κι ο οποίος θεωρείται ένας από τους υπόπτους για την τωρινή καταστροφή στην ίδια περιοχή, προκύπτουν από νέες αποκαλύψεις οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για το in.gr, o 33χρονος, καταδικάστηκε πρόσφατα για τις περσινές πυρκαγιές σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και αφού του αναγνωρίσθηκε μειωμένος καταλογισμός ύστερα από γνωμάτευση ψυχιάτρου. Ο ίδιος παρέμεινε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις φυλακές Κορυδαλλού για 10 μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, αναφέρει το in.gr, με βάση την προηγούμενη νομοθεσία, σε παρόμοιες υποθέσεις πολλαπλών εμπρησμών από τον ίδιο δράστη ακόμη και με επίκληση ψυχολογικών προβλημάτων, προβλέπονταν ποινές άνω των 10 ετών.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα