Για μία ανορθόδοξη πρόσκληση πολιτικών δυνάμεων, εναντίον της παντοκρατορίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιδιώκοντας τη σύγκλιση ενός λαϊκού μετώπου, όπως στη Γαλλία. 

Ειδικότερα, όπως υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο με όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο. Υπήρχαν πολλές παθογένειες που μας οδήγησαν στην αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή Κασσελάκη ήταν η αφορμή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας απόψε (13/09) στο ACTION24.

Για τη Νέα Αριστερά υπογράμμισε ότι «στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάσαμε το οικονομικό μας πρόγραμμα. Για εμάς, το σημαντικό είναι να υπάρξει ζύμωση ώστε να επιλυθούν προβλήματα της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιλήσαμε και έχουμε προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΚΚΕ για Λαϊκό Μέτωπο. Δεν είναι θέμα συγκόλλησης των κομμάτων, αλλά να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε στα κοινωνικά ζητήματα».