Φόβοι ότι στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και συγκεκριμένα κοντά στην Ιταλία, πλέει υποβρύχιο της Ρωσίας τύπου «SSN» ή κάποιο άλλο της ίδιας χώρας εξοπλισμένο με πυραύλους Κρουζ, επικαλείται η «Bild».

Η γερμανική εφημερίδα βασίζεται σε δημοσίευμα του «Naval News» το οποίο αναφέρει τα εξής: «Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη “γάτα με το ποντίκι” με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», σχολιάζει το «Naval News».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι το προαναφερόμενο πλεούμενο θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί προκειμένου να πάρει τη θέση του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshal Ustinov», το οποίο βρισκόταν στη Μεσόγειο έως τις 24 Αυγούστου, ενώ τώρα βρίσκεται μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, συνοδευόμενο από ένα άλλο αντιτορπιλικό το «Vice-Admiral Kulakov».

Θεωρεί ότι αυτή η πορεία μπορεί να είναι παραπλανητική, με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο.

Νέες απειλές Μεντβέντεφ προς τη Δύση για την στήριξή της στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξαπέλυσε νέες απειλές προς τις δυτικές χώρες οι οποίες επέλεξαν να υποστηρίζουν τους Ουκρανούς αναφέροντας ότι «παίζει παρτίδα σκάκι με τον θάνατο».

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Ρωσίας (Vkontake), ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να επωφεληθεί από τη σύγκρουση για να ωθήσει τη Ρωσία σε νέο γύρο αποσύνθεσης.

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν. Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991 και ως αποτέλεσμα να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο. Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες επειδή αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τέλος, χαρακτήρισε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».