Η Πολωνία, μετά τη Γερμανία, προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας.
«Το πιο σημαντικό καθήκον τώρα είναι να προετοιμάσουμε τη χώρα για διάφορα σενάρια», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ. «Γνωρίζουμε ότι κάτι ετοιμάζει», είπε ο Τουσκ.
«Η Πολωνία και ο πολωνικός λαός δεν μπορούν, υπό καμία περίπτωση, να επιτρέψουν στον εαυτό τους να είναι αφελείς ή να παρασυρθούν σε ευσεβείς πόθους. Πρέπει να βασίζουμε τις ενέργειές μας σε γεγονότα, και αυτά τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα», τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στην ανατολική Πολωνία, στρατιωτικά αεροπλάνα απογειώθηκαν και δύο αεροδρόμια ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους όταν ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία έφθασαν κοντά στα σύνορα με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσαν σήμερα οι πολωνικές και οι ουκρανικές αρχές.
Ο πολωνικός στρατός ανέφερε ότι δεν καταγράφηκε παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου και ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις τους. Τα αεροδρόμια στις πόλεις Ρζεσζόφ και Λούμπλιν άνοιξαν και πάλι έπειτα από προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους.