Πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε κατοικίες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ χτυπήθηκε και ένας παιδικός σταθμός.

Στην πρώτη ευρεία επίθεση των τελευταίων εβδομάδων εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας χρησιμοποιήθηκαν τόσο βαλλιστικοί πύραυλοι όσο και πύραυλοι κρουζ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Σέρχι Πόπκο. «Έπειτα από μια παύση 44 ημερών, ο εχθρός εξαπέλυσε άλλη μια πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», δήλωσε ο Πόπκο. «Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται σε διάφορα σημεία. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη». 

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην πόλη. Ένα 11χρονο κορίτσι είναι μεταξύ των δύο που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσαν δημοτικοί αξιωματούχοι. 

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τους 31 ρωσικούς πυραύλους που είχαν στόχο την πρωτεύουσα, δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.