Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλούς πυραύλους με στόχο το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας την ώρα της μεγάλης κίνησης νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που μεταδίδουν πως άκουσαν εκρήξεις καθώς η αντιαεροπορική άμυνας αναχαιτίζει την επίθεση. Οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο διαβεβαίωσε μέσω Telegram ότι ενεπλάκησαν συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας.

Όλη η Ουκρανία κηρύχθηκε σε συναγερμό από τις 06:00, με την ουκρανική ΠΑ να προειδοποιεί εναντίον της απειλής ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων.Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, περιφερειάρχης στη Χαρκίβ (Χάρκαφ στα ρωσικά, γνωστή επίσης ως Χάρκοβο) ανέφερε πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στην ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σήμερα σε τμήματα του Κιέβου αφού ένας ρωσικός πύραυλος, που καταρρίφθηκε, προκάλεσε ζημιές σε γραμμές υψηλής τάσης, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. «Έπειτα από μια εχθρική επίθεση, δύο γραμμές υψηλής τάσης στην πρωτεύουσα υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια πυραύλων. Μερικοί κάτοικοι στην αριστερή όχθη δεν έχουν αυτή τη στιγμή ηλεκτρικό», έγραψε ο Κλίτσκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Κίεβο και η υπόλοιπη χώρα αντιμετωπίζουν μαζική ρωσική επίθεση και οι αεροπορικοί συναγερμοί συνεχίζονται ήδη εδώ και περισσότερο από δύο ώρες.