Προειδοποίηση για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία έστειλε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η τελευταία, όπως και άλλα δυτικά κράτη δεσμεύονται για την αποστολή περισσότερων όπλων στην ουκρανική εμπόλεμη ζώνη. 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, «ιδιαίτερα» της Βρετανίας, δημιουργούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια "νέα διάσταση" στον πόλεμο.

«Η κλιμάκωση μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση»

Σύμφωνα με τον κ. Κέλιν, η Ρωσία έχει «τεράστιους πόρους», σημείωσε, και, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη για πάνω από έναν χρόνο, η χώρα του δεν έχει ακόμη αρχίσει να «δρα πολύ σοβαρά».

Όπως είπε: «Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους». Στη συνέχεια τόνισε: «Αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο», τόνισε.

Στην ερώτηση για τα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνά για εγκλήματα πολέμου.