Οι ρωσικές αρχές επικύρωσαν την υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογέςτου Μαρτίου τις οποίες αναμένεται να κερδίσει εύκολα.  

Ο 71χρονος πρόεδρος της Ρωσίας είχε επισημοποιήσει τον Δεκέμβριο την πρόθεσή του να επιδιώξει νέα θητεία που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, καθώς μετά την αναθεώρηση του συντάγματος μπορεί, αν κερδίζει τις εκλογές, να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036. Οι πιο γνωστοί αντίπαλοι του Πούτιν, όπως ο Αλεξέι Ναβάλνι, είναι είτε φυλακισμένοι είτε έχουν υποχρεωθεί να φύγουν στο εξωτερικό. 

Ένας από τους αντιπάλους του, ο Μπορίς Ναντιέτζντιν, προσπαθεί ακόμη να πετύχει την επικύρωση της υποψηφιότητας του. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι  έχουν κινητοποιηθεί για να συλλέξουν τις απαραίτητες υπογραφές και ο Ναντιέτζντιν σχεδιάζει να καταθέσει πάνω από 100.000 ονόματα στην κεντρική εκλογική επιτροπή. Δηλώνει πάντως πως δεν έχει ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αν και ελπίζει πως αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν «την αρχή του τέλους» της εποχής Πούτιν.



Διαβάστε περισσότερα για